Майже 22 млн грн для захисників: Вінницька міська рада ухвалила чергове рішення на підвищення обороноздатності

Сьогодні на сесії міськради депутати затвердили чергові зміни до бюджету Вінницької міської територіальної громади на 2023 рік. Мова йде про перерозподіл деяких видатків спеціального фонду у межах загальної суми асигнувань, передбачених у головному кошторисі на поточний рік. Під час пленарного засідання міський голова Сергій Моргунов наголосив на важливості такого рішення, адже це дозволить, зокрема, оперативно перенаправити кошти на зміцнення матеріально-технічного забезпечення військових частин і формувань, а також заходи, пов’язані з із безпекою населення та захистом громади.

«Спрямовуємо кошти на підтримку наших Збройних Сил, підрозділів оборони і силових структур, які сьогодні забезпечують безпеку в нашому місті і області. В цьому рішенні ми понад 20 млн грн виділяємо на покращення забезпечення 4 військових частин, це в тому числі закупівля генераторів, які потрібні безпосередньо на фронті в зоні активних бойових дій. Так само надаємо 4 млн грн на підтримку нашого Військово-медичного центру – на проведення відповідних відновлювальних робіт у певному відділенні. Також підтримуємо підрозділи ДСНС. Окрім того щодо будівлі ДРАЦСу, у тому числі і укриття, – потрібні відновлювальні ремонтні роботи внаслідок ракетного удару», – зазначив Сергій Моргунов.

Як розповіла директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Наталія Луценко, внесені зміни до бюджету були попередньо погоджені на постійній профільній комісії. Напередодні їх також розглянули та схвалили члени виконавчого комітету.

Тож, відповідно до сесійного рішення, на потреби захисників спрямують майже 22 млн грн. Зокрема, 11 млн грн направлять на виконання «Програми заходів забезпечення обороноздатності військових частин та інших військових формувань Вінницького гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки на території Вінницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки». Окрім того, 10,8 млн грн передбачено на матеріально-технічне зміцнення та підвищення боєздатності військової частини Нацгвардії.

Також додали кошти на реалізацію заходів правоохоронної програми. Частину із них спрямують на потреби Вінницького міського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС області.

Поряд із тим, підсилено фінансове забезпечення пожежних частин. Усе для того, аби вони мали змогу оперативніше та ефективніше реагувати у випадку надзвичайних ситуацій.

Крім цього, передбачене фінансування на завершення робіт, пов’язаних із ліквідацією наслідків російського теракту 14 липня минулого року. Зокрема, мова йде про продовження капітального ремонту будівель комунальних закладів.

Окремо, додаткові кошти спрямували на капітальний ремонт багатоквартирних будинків (включно з будинками ОСББ), укриттів шкіл та дитячих садочків, організацію благоустрою населених пунктів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin