Вінницьку систему оповіщення облаштують резервними джерелами живлення

Наступний етап модернізації системи оповіщення населення Вінницької міської територіальної громади передбачає встановлення сонячних фотоелектричних панелей для підзарядки акумуляторів блоків живлення, які були встановлені у рамках попередніх етапів модернізації. Це дозволить забезпечити безперебійне інформування населення в умовах відсутності електроенергії. Відповідне рішення сьогодні на сесії прийняли депутати Вінницької міської ради.

Обладнання вдалось закупити ще у минулому році. Його встановлення забезпечить можливість резервної зарядки систем, а також – забезпечить інформування населення у випадку надзвичайної ситуації в системах телекомунікацій.

«До цього уже проводились заходи із модернізації системи оповіщення, завдяки встановленню акумуляторів блоків живлення, в умовах відсутності електроенергії, системи можуть автономно працювати, при посиленому навантаженні, до тижня, а при неінтенсивному – до місяця, – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Наступним етапом модернізації є встановлення сонячних фотоелектричних панелей, які забезпечать підзарядку блоків живлення».

Окрім того, у департаменті цивільного захисту закликають вінничан не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Почувши його потрібно негайно пройти в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитись за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin