Працівники “Вінницязеленбуду” розповіли, як доглядають за квітами

Колектив МКП “Вінницязеленбуд” готується до висаджування квітів на міських клумбах. Саджанці вирощували впродовж зимового періоду в теплицях та на території парникового господарства. Тепер чекають на сприятливу – більш теплу погоду – аби висадити квіти, бо ранкові заморозки на ґрунті можуть призвести до їх загибелі.

Необхідне насіння для вирощування квітів працівники “Вінницязеленбуду” збирали ще восени на міських квітниках. Також додатково закуповували необхідні сім’я квітів. В лютому їх почали висівати, розповідає в.о директора КП “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш.

“Насіння починає проростати, ми прищеплюємо паростки. Кожен перший цвіт квіточки – зриваємо, щоб ця рослинка краще вкорінилася”, – додає Тетяна Прибиш.

Саджанці працівники “Вінницязеленбуду” переносять у спеціальне місце – “тепляк”, де рослини чекають на сприятливу погоду, аби їх висадили на місцевих клумбах.

“Оскільки зараз середньодобова температура повітря зараз 10 градусів, то рослинам краще перечекати цей період саме там, аби не померзнути. Далі, відповідно складеним чергам, розподіляємо всі наші квіти так, щоб в кожному куточку нашого міста вінничани та гості міста могли милуватися цією красою”, – говорить Тетяна Прибиш.

Так, за її словами, на Замковій горі цьогоріч планують оновити “квітковий тризуб”, зараз працівники “Вінницязеленбуду” готують для композиції лимонно-золотаві оксамитки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin