Темпи будівництва вражають: у Вінниці зводять муніципальний будинок на Вишеньці

У Вінниці будують багатоповерхівку на вулиці 600-річчя в рамках Програми «Муніципальне житло ВМТГ». Сьогодні, 12 квітня, разом зі студентами Вінницького національного технічного університету будівельний майданчик відвідав заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Він розповів, що роботи на об’єкті почалися в серпні 2022 року. Це буде каркасний будинок з підземним паркінгом. Замість звичного природного газу тут все розраховано на електрику – йдеться про опалення, нагрів води та можливість приготування їжі.

«У вересні 2022 року ми бачили на «нульовому» етапі цей об’єкт. Тоді тут був лише паркінг. Наразі маємо вже готовий каркас, ведуться роботи з облаштування даху, проведення електро-, водо- та теплопостачання, встановлення вікон. Всі ці роботи виконуються в комплексі, — розповідає Андрій Очеретний. — Ми зацікавлені в тому, щоб молодь в майбутньому працювала на економіку України, щоб молоді люди знали, що обрали свою професію недаремно і мали бажання в ній розвиватися».

Студент третього курсу ВНТУ Вадим в майбутньому здобуде фах проєктанта. На цьому об’єкті він разом з одногрупниками вже вдруге.

«Я вражений темпами будівництва. Максимально цікаво бачити на власні очі, як за короткий час виростає величезна будівля. Тут проведена масштабна робота», — говорить Вадим.

Андрій Очеретний також додав, що за понад десять років Програма забезпечує власним житлом різні категорії населення за значно нижчою від ринкової ціною.

«Крім того, паралельно створені й умови для роботи людей. Нагадаю, одне робоче місце в будівництві створює ще сім робочих місць в суміжних галузях», — зазначив він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin