У Вінницьких Хуторах облаштовують алею, яка з’єднує дві частини населеного пункту

У Вінницьких Хуторах тривають роботи по капітальному ремонту “алеї-переходу”. Ця пішохідна ділянка, яка розташована між місцевими ставками, фактично є короткою дорогою між двома частинами населеного пункту.

Підготовчі роботи по облаштуванню переходу стартували в середині березня. За цей час представники підрядної організації уже провели роботи з демонтажу старого покриття, вирівняли ділянку, засипали її щебенем, встановили бордюри та почали монтувати основу під майбутні сходи, адже ділянка має різкий спуск.

Цим шляхом місцеві жителі користуються, щоб швидше дістатися до зупинки муніципального автобуса, в садочок, школу та до старостату.

“Фактично населений пункт був спроєктований так, що його адміністративна частина знаходиться по один бік ставків, а більш житлова – по інший, – пояснює староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – Тому ця ділянка є дуже важливою і люди неодноразово звертались з приводу її ремонту”.

За словами старости, загальна протяжність алеї становить майже 400 метрів. Відповідно до проєкту, будівельники мають не просто заасфальтувати пішохідну доріжку, а також облаштувати сходи тут з поручнями, укріпити схил, щоб в результаті опадів ґрунт не забруднював алею. Крім того, на ділянці планують змонтувати систему відеонагляду та встановити ліхтарі.

“Всього тут передбачено 11 ліхтарів. Це буде енергоощадне освітлення з використанням лед-ламп, – розповідає Владислав Кривешко. – Наступним етапом буде облаштування рекреаційної відпочинкової зони з встановленням лавок”.

Завершити роботи планують в середині травня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin