Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 13 ло 21 квітня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 13 ло 21 квітня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали протягом минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 13 квітня до сьогодні.

Понеділок, 13 квітня

«Тиснуть на слідство, щоб уникнути відповідальності», — брат загиблого в аварії у Ворошилівці

«Тиснуть на слідство, щоб уникнути відповідальності», — брат загиблого в аварії у Ворошилівці

На в’їзді в село Ворошилівка Тиврівського району вночі 30 березня сталась смертельна ДТП. 16-річний водій кросовера Lexus з’їхав з дороги в кювет. 

За попередньою інформацією, водій кросовера Lexus не впорався з керуванням, з’їхав з дороги в кювет та перевернувся. У салоні іномарки були водій та четверо пасажирів, двоє з яких — померли на місці.

У редакцію 20minut.ua. звернувся Денис Рябих, брат одного з загиблих у цьому ДТП. За його словами, зараз є спроби підкупу свідків, зокрема примушують змінити розсадження в автомобілі, щоб «скинути» провину на загиблих. Читайте далі  

Вівторок, 14 квітня

«Нікому не бажаю потрапити в таку ситуацію», — донька козятинчан, в яких виявили COVID-19

«Нікому не бажаю потрапити в таку ситуацію», — донька козятинчан, в яких виявили COVID-19

Телефоном журналісти kazatin.com поспілкувалися із дочкою козятинчан, у яких першими у їхньому місті діагностували коронавірус.

Дівчина розповіла, яка дивина трапилася із тестами на коронавірс та як проходить лікування.

— Я нікому не бажаю потрапити в таку ситуацію, — каже журналістам дівчина. — Мені було набагато легше перехворіти коронавірусом, ніж перенести весь цей інфошок.

За словами Яни, першого квітня у батька з’явилися симптоми. Він звернувся до лікарні, його послухали, призначили лікування і відправили додому. Весь цей час чоловік підтримував зв’язок із сімейним лікарем. Йому виписали два види антибіотиків, які він і пив.

На вихідних його стан різко погіршився — піднялася температура. Рідні злякалися. Тому Яна на машині відвезла його до лікарні. Вона каже, що спершу класти батька до лікарні не хотіли. Але з рештою госпіталізували. А коли стали відомі результати аналізу на коронавірус, чоловіка перевели в бокс-палату із апаратом ШВЛ. Читайте далі

Середа, 15 квітня

Вінницький фотограф півроку знімав емоції відомих коміків. Подивіться, що з цього вийшло

Вінницький фотограф півроку знімав емоції відомих коміків. Подивіться, що з цього вийшло

Фотограф Костянтин Ревуцький створив проект «Емоції». У ньому взяло участь чимало відомих українських коміків.  Ми попросили Костянтина розповісти про мету задуму і про тих зірок жанру комедії, на портрети яких нам варто очікувати в майбутньому. 

— Після того, як у мене з’явилася ідея задуму, я звернувся до Олександра Теренчука по допомогу. Він відомий шоумен та гуморист, багатьох знає в цій галузі, тому я попросив його зібрати наших коміків, — говорить Костянтин. — Ми могли працювати лише тоді, коли коміки приїжджали до Вінниці. Ми буквально ловили їх в кулуарах Будинку офіцерів або театру імені Садовського і фотографували. Звісно, там не було студійного світла та всього іншого. Але після обробки фото виглядають непогано. 

На сьогодні своїми емоціями поділилися 14 коміків, але на цьому автори проекту зупинятися не збираються. В планах зробити портрети 50 кращих гумористів країни. І не лише молодих талантів, але й бувалих: Михайла Жванецького, Георгія Делієва, Олега Філімонова та інших. Читайте далі.

Четвер, 16 квітня

Площа Гагаріна — епіцентр ДТП. Це сталося через зміну пріоритетів?

Площа Гагаріна — епіцентр ДТП. Це сталося через зміну пріоритетів?

Вінницькі водії дорікають, що до зміни пріоритетів площа Гагаріна була комфортним місцем для проїзду.  Кажуть, що саме через головну дорогу за напрямком Пирогова-Соборна збільшилася кількість аварій. Чи справді це так? Отримали невтішну статистику по ДТП від патрульної поліції.

За отриманими даними можна стверджувати, що аварійність на площі значно зросла. У 2016 році (з 1 серпня до 31 грудня) було лише три аварії. А протягом 2017 року їх вже в п’ять разів більше — 15. Аварійність на Гагаріна йде на спад у 2018 році — тоді трапилося дев’ять аварій. Проте, тут зафіксована перша смерть у ДТП. 

Але в 2019 році йде знов зростання кількості ДТП, що робить площу Гагаріна «рекордсменом» — 13 аварій. При цьому тільки за три місяці 2020-го тут сталося вже дві аварії. Читайте далі.

П’ятниця, 17 квітня

Як освятити паску за 34 тисяч гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція

Як освятити паску за 34 тисяч гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція

Близько двох тисяч поліцейських забезпечуватимуть правопорядок під час Великодніх свят. Яке покарання загрожує за порушення карантину? Правила пасхальних урочистостей та обрядів.

Поліцейські продовжують  працювати в посиленому режимі.  Під час Великодніх свят майже 1200 поліцейських нестимуть службу  поблизу храмів, в яких проводитимуться богослужіння.

— Близько 700 правоохоронців  щодня забезпечують  правопорядок на вулицях  населених пунктів області, у складі піших та мобільних патрулів, на контрольно-пропускних та карантинних постах.  Цілодобово чергують посилені слідчо-оперативні, вибухотехнічні групи поліції, групи швидкого реагування, — розповідає начальник вінницької обласної поліції Юрій Педос. Читайте далі

Субота, 18 квітня

«Поміняй маску на паску»: вінницькі волонтери збирають пірнальні маски для захисту медиків і пацієнтів

«Поміняй маску на паску»: вінницькі волонтери збирають пірнальні маски для захисту медиків і пацієнтів

Вінницькі волонтери організували акцію «Поміняй маску на паску», суть якої полягає у тому, щоб обміняти свою маску для пірнання на пасхальну випічку.  Маски передають медикам для захисту від коронавірусу, пацієнтам для підключення до постачання кисню і тим, які знаходяться на апаратах ШВЛ. 

Акцію збору пірнальних масок для лікарів, які працюють з пацієнтами хворими на коронавірус або ймовірно зараженими, волонтери ініціативної групи «Заради життя» започаткували кілька тижнів тому. Наразі завдяки цій акції вже вдалось зібрати 291 маску для лікарів та пацієнтів.

— Ми взяли за приклад практику італійських лікарів, які пірнальні маски використовували, як захист для тих медиків, які лікують хворих на коронавірус, — розповідає організаторка акції Олена Дроненко. — Ми почали збір практично одразу після запровадження карантину в країні, за цей час нам вдалось забезпечити масками всі реанімації, які працюють з COVID-19.

Продовжуючи збір масок, організатори вирішили влаштувати передсвяткову акцію «Поміняй маску на паску», як символ світла, надії та вдячності. Ви передаєте волонтерам пірнальну маску, а вони вам — паску. Читайте далі.

Неділя, 19 квітня

Великдень вдома: вінничани заполонили соцмережу яскравами дописами

Великдень вдома: вінничани заполонили соцмережу яскравами дописами

Великдень 2020 ми відзначаємо в умовах карантину. Щоб усі віряни змогли відсвяткувати Пасху, українські церкви транслюють святкове богослужіння онлайн. Вінничани викладють дописи у соцмережах, як вони вдома проводять літургію з нагоди Воскресіння Христового. А як святкуєте Ви? Викладайте фото у коментарях! Читайте далі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin