Вінничан запрошують на безкоштовний майстер-клас «Історія писемності та основи кириличного письма»

Цими вихідними, 16-17 вересня, у Вежі Артинова проведуть незвичний майстер-клас «Історія писемності та основи кириличного письма». І не один, а одразу шість, аби всі охочі могли попрактикуватися в давньоруській каліграфії. Подія орієнтована як на дорослих, так і на дітей віком від 7 років. Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Під час майстер-класу відвідувачі поринуть в стислий екскурс історією писемності, а також виникнення і використання глаголиці та кирилиці на території Русі. А ще можна буде дізнатись більше про використання давніми українцями різних письмових приладів і матеріалів. А у практичній частині за допомогою автентичного приладдя освоїти ази слов’янської каліграфії та попрактикуватись у написанні окремих слів і цифр.

«На завершення майстер-класу кожен учасник матимете нагоду отримати сувенірну репліку середньовічної вінницької грамоти, куди власноруч зможе вписати своє ім’я та назву міста. Якщо ж вважатимете свої навички з каліграфії недостатніми, грамоту допоможе заповнити досвідчений майстер», – зазначають організатори.

Окрім майстер-класів, усіх охочі зможуть поспілкуватися з історичними реконструкторами епохи Русі Х-ХІІІ століття і зробити світлини на пам’ять. Також буде нагода придбати сувенірну продукцію на історичну тематику. Зокрема, відтворені подільські полугрошики часів князів Коріатовичів. Такими монетами могли розраховуватись середньовічні вінничани.

В суботу локація біля Вежі Артинова працюватиме з 12:00 до 18:00.

В неділю – з 11:00 до 17:00.

Майстер-клас проводить «Артіль ДЪЛО» – творча співдружність майстрів, об’єднаних любов’ю до історії. Як вони зазначають, метою діяльності артілі є популяризація історії України шляхом створення історичних інтерактивних експозицій, проведення авторських майстер-класів та виробництва сувенірної продукції на історичну тематику.

Тривалість одного майстер-класу 45-50 хвилин, кількість учасників 15.

Подія відбуватиметься з дотриманням усіх вимог воєнного стану.

Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Розклад майстер-класів на суботу:

13:00, реєстрація https://forms.gle/7SDVrLYictkP9gqX7

15:00, реєстрація https://forms.gle/CzjU7sLpEbt57YcJ7

17:00, реєстрація https://forms.gle/rAWmoJgbvPESDgNc7

Розклад майстер-класів на неділю:

11:00, реєстрація https://forms.gle/zssaYxKjJXJaR6G8A

13:00, реєстрація https://forms.gle/hYmAnbKP82zMji6LA

15:00, реєстрація https://forms.gle/hDRoDV21NV3CcwNw6

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin