Вітаміни на столі: як треба мити зелень, овочі та фрукти в умовах карантину : 19:04:2020

Вітаміни на столі: як треба мити зелень,  овочі та фрукти в умовах карантину
  • На столах у вінничан з приходом тепла більшає овочів та фруктів. Держпродслужба оприлюднила поради про правила миття в умовах карантину.

Вдома, до того як розпочати мити продукти, насамперед необхідно ретельно вимити руки!

Перш ніж мити зелень, її ретельно обробляють, видаляють коріння, стебла, пожовкле листя. Найчастіше зелень дуже важко промити від землі, піску і пилу, тому рекомендується салат, шпинат, щавель, ревінь, кріп, петрушку, зелені пір’я цибулі мити не під проточною водою, а в холодній воді, налитій у миску. У процесі воду потрібно кілька разів змінювати, щоб увесь бруд осів. Тільки після цього зелень миють під краном.

В умовах карантинних обмежень рекомендуємо дотримуватись загальноприйнятих правил миття овочів та фруктів:

 

Овочі та фрукти - Базар на Лесной

 

Картоплю, моркву, буряк, редис, редьку, хрін та інші коренеплоди спочатку необхідно очистити від землі. Для цього їх потрібно залити теплою водою і дати трохи в ній постояти. Потім землю слід ретельно зчистити щіткою. Після цього овочі потрібно промити спочатку теплою, а потім холодною проточною водою і почистити.

Білокачанну капусту, як правило, не миють, а видаляють у неї верхні листки, забруднені чи уражені шкідниками, добираючись до чистих і свіжих. Качан рекомендується видаляти, оскільки він є джерелом нітратів.

Огірки, помідори, стручковий перець, кабачки, патисони, баклажани, стручки квасолі і гороху рекомендується мити в проточній воді руками або щіткою. Перед тим, як мити ріпчасту цибулю, потрібно відрізати денця та очистити цибулину від сухого лушпиння. Після цього промити її у холодній проточній воді.

 

Топ-10 продуктов для поднятия настроения - Блог Avocadolist

 

Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та інші цитрусові рекомендується спочатку обдати окропом, а після – промити холодною проточною водою.

Яблука, груші, персики, абрикоси, сливи, банани, гранати та інші фрукти слід ретельно промивати холодною, обов’язково проточною водою.

Ананас рекомендується мити під проточною водою разом з листям, а потім потрібно дати йому обсохнути.

Кавуни та дині слід обмивати під проточною водою руками або щіткою.

Виноград слід розділити на грона, не відриваючи ягоди від черешків, і промити під проточною водою в друшляку, а потім обсушити. Те ж роблять і з іншими ягодами.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin