Стало значно менше порушників: Муніципальна варта завершила рейди з протидії спалювання сухої рослинності

Протягом місяця на території Вінницької міської територіальної громади тривали рейди проти паліїв відходів рослинного походження. Для цього у комунальному підприємстві “Муніципальна варта” створили вісім робочих груп.

Як розповів начальник комунального підприємства “Муніципальна варта” Віталій Чигур, цьогоріч під час перевірок інспектори проводили роз’яснювальні роботи та штрафували порушників.

“До адміністративної відповідальності притягнули лише шістьох осіб. Це хороший показник з огляду на те, що вінничани стали значно свідомішими і можемо констатувати, що порушників стало менше. Наші співробітники виїжджають на перевірки щовесни та щоосені ще з 2012 року і, звісно, проводять роз’яснювальні роботи, пояснюють, чому не можна спалювати листя та чим це загрожує. Адже Вінниця – доглянуте, квітуче та комфортне місто. Варто зауважити, що Вінниця займає першість в рейтингу Міжнародного республіканського інституту, які проводили опитування серед населення різних міст України. Вінничани багато років поспіль позитивно оцінювали стан екології в громаді. Ми зацікавлені в тому, щоб зберегти довкілля і організовуємо чимало заходів, покликаних на це”, — розповідає Віталій Чигур.

Він також додав, що Муніципальна варта завжди реагуватиме на звернення небайдужих вінничан про факти спалювання листя. Звертатися можна до Ситуаційного центру за тел. (067) 410 21 01, або ж до Цілодобової варти 15-60.

Розмір штрафу коливається від 360 до 1360 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin