Обороноздатність, безпека та стабільність Вінницької громади: депутати ухвалили зміни до бюджету-2023

Серед ключових напрямів в умовах війни залишається підтримка Збройних Сил. На зміцнення матеріально-технічної бази однієї з частин передбачено 6,5 млн грн. Також додаткові кошти спрямовуються на будівництво укриттів у навчальних закладах, повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Цим рішенням передбачаємо кошти на багато проектів, які спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста, підтримку військових (понад 6 млн грн) та на створення умов для офлайн-навчання в тих закладах, де немає місць для перебування під час повітряної тривоги – будемо будувати укриття для ліцеїв 12,13, 23 і 30. Також спрямовуємо кошти на водогін та каналізацію до нового індустріального парку та на комп’ютерну техніку для регіонального клінічного центру», – зазначив Сергій Моргунов.

Директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко поінформувала: «Додаткові видатки у сумі 152,5 млн грн пропонується передбачити за рахунок зменшення окремих видатків бюджету, а також направлення вільного залишку коштів по загальному фонду, що утворився на початок року».

Зокрема, додаткове фінансування передбачено на: капітальний ремонт із застосуванням заходів із енергозбереження у будівлі садочку №27, яка зазнала ушкоджень внаслідок російського теракту; завершення капітального ремонту системи опалення у закладі дошкільної освіти «Лісова казка» (с. Писарівка); проведення поточного ремонту у Вінницькому ліцеї №9; термомодернізацію будівель КЗ «Палац дітей та юнацтва Вінницької міської ради» та Вінницької загальноосвітньої школи-гімназії №2.

Крім того, спрямовано видатки на виготовлення проєктно-кошторисної документації для оновлення покрівель в освітніх закладах. Мова йде про Вінницькі ліцеї №№ 19, 30 та Вінницько-хутірський ліцей.

Водночас депутати виділили кошти на потреби закладів охорони здоров’я. Вони будуть використані, зокрема, на:

  • капітальний ремонт мереж господарсько-питного та протипожежного водопостачання в підвальних приміщеннях КНП «Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги»;
  • придбання комп”ютерної техніки для КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології».

Передбачено також збільшення асигнувань на капітальний ремонт багатоквартирних житлових будинків (включно з будинками ОСББ), реконструкцію й модернізацію об’єктів благоустрою міста: ремонт тротуарів, будівництво мережі зовнішнього освітлення, заміна інженерних комунікацій на прибудинкових територіях.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin