У Вінниці відремонтували систему електропостачання у п’яти багатоповерхових будинках

У місті продовжують замінювати системи електропостачання та електрощитові, які зносились з часом та внаслідок осінньо-зимових відключень електроенергії. З початку року комунальникам уже вдалось завершити роботи на п’яти запланованих цьогоріч об’єктах. Додатково – планують капремонт системи електропостачання ще, щонайменше, у двох будинках.

Зокрема, як зазначає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький, наразі, капітальний ремонт уже завершено за наступними адресами: вулиця Келецька, 64, Антонова, 28, Замостянська, 30, Винниченка, 16 та Андрія Первозванного, 26.

Роботи виконуються як на умовах співфінансування з мешканцями будинків, так і за програмою безкоштовного капітального ремонту для ОСББ.

Відповідно до цієї програми, новостворені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків можуть обрати перший безкоштовний ремонт (коштом міського бюджету) одного з конструктивних елементів будинку. Але, якщо будинок побудований до 1970 року, то таке ОСББ має право на два безоплатних ремонти, за умови, що вони виконуватимуться в різні роки.

«Таким чином, зі згаданих будинків, ми маємо два, де системи електропостачання та електрощитові були відремонтовані повністю коштом міського бюджету. Це будинки по Замостянській, 30 та Винниченка, 16. Для останнього будинку – це вже другий ремонт, який здійснювався коштом міського бюджету», – розповідає Віталій Місецький.

Наразі, за його словами, тривають роботи по модернізації систем електропостачання ще по одному будинку – за адресою Немирівське шосе, 10.

В процесі капітального ремонту системи електропостачання обсяг робіт по тому чи іншому будинку визначається індивідуально: в залежності від запиту мешканців та зношеності обладнання. В процесі таких робіт замінюється проводка в під’їзді та підвалі, за потреби – проводиться ремонт електрощитових, а за бажанням мешканців – встановлюється світлодіодне освітлення.

«Загалом – це цілий комплекс робіт, направлений на зменшення аварійних ситуацій, – розповідає Віталій Місецький. –Справа в тому, що з одного боку, обладнання потребує постійного оновлення, а з іншого ми маємо додаткову потребу в таких роботах, через ситуацію з відключеннями електроенергії восени та взимку. Такі включення/виключення негативно позначились на стані мережі, тому ті роботи, які ми здійснюємо дозволять нам, в тому числі, з більшою впевненістю входити в майбутній опалювальний сезон».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin