“Психологічна підтримка для дошкільнят”: у Вінниці провели тренінг для психологів закладів дошкільної освіти

13-14 червня у одному із закладів дошкільної освіти міста, відбувся тренінг у межах міжнародного українсько-польського проєкту «Психологічна підтримка для дошкільнят». Він ініційований та реалізується громадською організацією «Академія освітніх ініціатив» спільно з департаментом освіти Вінницької міської ради. Мета проєкту – психологічна підтримка дітей дошкільного віку, які стали безпосередніми свідками війни.

Психологи закладів дошкільної освіти, які проходили навчання у польському місті Білгорай, зібрали 40 фахівців із різних садочків міста, аби поділитися знаннями та досвідом, набутим під час навчання.

«Під час перебування у Польщі, ми ознайомились із досвідом та методами роботи польських колег. Також мали можливість побачити освітній процес з дітьми, які там навчаються та виховуються, також оглянули кабінети: психолога, логопеда, кімнату сенсорної інтеграції та адаптивної фізкультури, світлову сенсорну кімнату, що є освітнім простором для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами», – розповіла практичний психолог Наталія Торкот.

Вправи, заняття, дидактичні матеріали, наочність, – це те, чим займались на семінарі вінницькі психологи садочку. Отримані знання будуть використають для подолання наслідків стресу та психологічних травм у дітей.

«Війна вплинула на психіку кожного українця. Всі учасники освітнього процесу сьогодні у стресовому стані, але спільно, пропрацювавши внутрішній стан дитини, ми зможемо зменшити травматичний вплив війни, різного ступеня й важкості», – розповіла практичний психолог Ірина Павловська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin