У Вінниці продовжують роздавати продуктові набори сім’ям військовослужбовців

Вінницька міська рада спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом продовжують надавати підтримку сім’ям військовослужбовців у вигляді продуктових наборів. Сьогодні, фахівці департаменту соціальної політики міськради у кооперації із депутатським корпусом розпочали видавати пакунки. Ця робота здійснюється в рамках ініціативи «Вінничани важливі», яку започаткував очільник громади Сергій Моргунов. Загалом, з лютого уже видали понад 3 тисяч пакетів з продуктами.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова зазначає, що отримати продуктовий набір мають право члени родин Захисників та Захисниць, а також сім’ї загиблих та безвісти зниклих військовослужбовців.

«Ми продовжуємо й надалі підтримувати соціально вразливі категорії населення, – каже Валентина Войткова. – Разом у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, депутатським корпусом та соціальними службами ми забезпечуємо наших Захисників та Захисниць, а також їх родини такими продуктовими наборами. Попередньо наші працівники завчасно телефонують тим, хто може отримати таку допомогу й запрошують до місця видачі».

Окрім того, у департаменті соціальної політики закликають членів родин Захисників та Захисниць звернутись до Прозорих офісів соціального спрямування, які знаходяться за адресами Космонавтів 30, (2 поверх) та Замостянська, 7 (2 поверх), щоб скласти анкету для надання соціально-психологічної допомоги. Таким чином, у подальшому, фахівці зможуть допомагати у вирішенні соціальних та інших питань.

Координатор Міжрегіонального гуманітарного штабу та депутат Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук зазначає, що майже з перших днів війни представники Штабу об’єднались задля того, аби наблизити нашу спільну Перемогу.

«Наша команда «Українська Стратегія Гройсмана» є прикладом того, що з 24 лютого життя змінилося, оскільки всі наші депутати автоматично стали волонтерами у своїй сфері. І сьогодні ми тут спільно показуємо приклад, як можна допомагати та підтримувати наших військових та їх родини. Працюємо заради громади та докладаємо всіх зусиль аби наблизити нашу Перемогу», – зазначає Володимир Онофрійчук.

Його колега Володимир Малінін зазначає, що у рамках своєї роботи Штаб направляє свою допомогу як у Вінницю, так і в інші міста, які постраждали від терористичних дій окупантів.

«Сьогодні такий час, коли потрібно об’єднатись навколо цієї біди, яка прийшла й перемогти її врешті-решт. І Вінницька міська рада та більшість її депутатів приймають активну участь у допомозі тим людям, які її потребують. З моменту свого створення, Штаб зосередився на наданні допомоги абсолютно усім категоріям населення, які потребують цього. Зовсім недавно відправляли гуманітарну допомогу у Херсон. Також систематично й довгий час допомагаємо Балаклії. Окрім того, є наші військові, які сьогодні захищають нас на фронті, а їх родини тут, тому дуже важливо допомагати й захищати їх також», – зазначає Володимир Малінін.

Для довідки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований у березні минулого року Вінницькою міською та Вінницькою обласною радами з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Його очолює Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin