У Вінниці відбулася координаційна рада з питань місцевого самоврядування

Сьогодні, 20 червня, у Вінниці відбулася координаційна рада з питань місцевого самоврядування. На зустрічі були представники Вінницької міської ради, Вінницької обласної ради, а також представники Вінницької ОВА і територіальних громад області. Обговорювали міжнародне та міжрегіональне співробітництво органів місцевого самоврядування області в умовах війни.

Суттєвим викликом для всієї України стала міграція людей, які виїхали за кордон, а також постійні атаки росії, зміна логістичних шляхів, падіння внутрішнього ринку споживання, перебої з електропостачанням. Втім, навіть попри ці проблеми, країні вдається втримувати економіку, переконаний голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

“Україна вже тривалий час перебуває в умовах війни, але попри всі виклики, що стоять перед нами, завдання в кожного з нас однакові. Сьогоднішня зустріч спрямована на те, щоб ми ставали сильнішими, допомагали один одному та наближали нашу Перемогу! — сказав Вячеслав Соколовий. — Всі ми з вами є свідками тих подій, що відбуваються зараз. За оцінками Нацбанку та Уряду країни, економіка скоротилася на 30%, але при цьому вона досі жива та з часом обов’язково розквітне! Ми ж маємо докласти для цього спільні зусилля”.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зауважив, що економічний розвиток громад в умовах війни має велике значення для того, щоб створити належні умови для життя та людей, а також підсилювати обороноздатність країни.

“Лінія фронту зараз не лише на сході чи півдні України, кожна громада веде свою боротьбу. Всі ми забезпечуємо життя на місцях і це велика відповідальність. Дякую всім, хто чесно та достойно виконує свою роботу, всім, хто долучається до роботи нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, адже спільними зусиллями нам вдається допомагати нашим Захисникам та Захисницям. Нам вдалося створити умови для того, щоб економічна активність у Вінниці не зупинилася. Але все це було б неможливо без нашої армії”, — сказав Павло Яблонський.

Отож на заході обговорювали необхідність зростання конкурентоспроможної економіки та залучення інвестицій, розвиток міжнародних відносин та грантової діяльності, а також створення умов для ефективної роботи бізнесу в області. Про відповідні напрацювання в цих напрямках у Вінницькій міській територіальній громаді розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Зокрема, мова йшла про створення індустріальних парків у Вінниці, а також про налагодження партнерських стосунків з зарубіжними країнами. Андрій Очеретний також розповів про ряд проєктів, які місто в подальшому хоче реалізувати та вже шукає для цього потенційних інвесторів.

“Дуже важливо донести громадам, що створюючи індустріальні парки, потрібно пам’ятати про облаштування інфраструктури: підвести електрику, водопостачання, газ, створювати дороги. Зараз одним з викликів є робоча сила, тому територіальним громадам нашої області потрібно враховувати цей аспект – чи зможуть вони забезпечити потреби підприємства. Крім того, потрібно шукати шляхи для того, щоб вийти на експорт. У Вінниці є чимало підприємств, які вже інтегрували свою продукцію в різні країни світу та продовжують експансію на світовий ринок. Ще одним важливим кроком для розвитку громад є налагодження дружніх зв’язків з іншими країнами, які будуть ділитися своїм досвідом роботи у різних сферах соціально-економічного життя”, — наголосив Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin