У Вінниці відбудеться VIII Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Благодійні внески передадуть на потреби ЗСУ

Сьогодні, 21 червня, у Центральному парку ім. Миколи Леонтовича відбулась пресконференція, під час якої йшлось про деталі програми цьогорічного заходу. Організатори фестивалю – міський Палац мистецтв за підтримки Вінницької міської ради та департаменту культури ВМР.

Організатори зазначають, що всі охочі зможуть скуштувати страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, які готуватимуть на вогнищі. Окрім того, гості матимуть можливість здобути базові знання з військової підготовки й надання першої медичної допомоги та оглянути виставкові експозиції. Також до програми фестивалю входить концертна патріотична програма за участі вінницьких артистів.

Вхід на територію фестивалю буде вільний. Проте, щоб отримати «фестивальну тарілку», яка дозволятиме куштувати страви, які приготують учасники, гостям потрібно буде зробити благодійний внесок. Всі зібрані кошти будуть передані для забезпечення потреб Збройних Сил України. Варто зазначити, що діти загиблих героїв, за підтримки Ювелірного дому «DIADEMA», отримають «фестивальну тарілку» безкоштовно.

«Незабаром ми проводитимемо уже восьмий фестиваль польової кухні пам”яті Тараса Сича. Основним його завданням є вшанування пам’яті наших Героїв та привернення уваги жителі та гостей міста до військових подій, – зазначає директор Міського Палацу Мистецтва Євген Майданик. – Два місяці тому ми зібрали 800 тисяч гривень на безпілотники для наших військовослужбовців. Проте нам ще потрібно забезпечити їх транспортом, для того аби вони могли виконувати завдання. Тому зібрані на фестивалі кошти підуть на автомобіль, генератор та старлінк».

Для довідки

Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцеве.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin