Друге дихання, що раптом відкрилося у вінницьких забудовників-аферистів, виявилося вкрай смердючим. Чому?

Бо досі триває кампанія із відбілення підмоченої репутації «кидал» з ЖК «Європейський» і «Клубний будинок», що схожа на танці із бубном з метою оживити навіть не труп колишнього успішного бізнесу… А скоріш за все, понівечене скандалами опудало!

Бо є в цих «брудних танцях» ряд імен, які будь-що-будь треба очистити… І в першу чергу від народного гніву обманутих вкладників. А щоб це зробити перебираються різні моделі та персоналії, хто міг би стати новим «винуватим» цієї великої будівельно-квартирної трагедії? Тому вінничани – постраждалі від аферистів та сторонні спостерігачі із чималим подивом бачать, які колосальні кошти кидалися у вогнище спроб втекти від відповідальності, найняти миро і міфотворців, залучити різні – відомі та дуже відомі імена для побудови нової піраміди брехні.

Тому із періодичністю раз на два тижні у забудовників змінюється винний в тому, що вони не виконали свої зобов’язання, змушує задуматися. Новий день – і знову нова версія устами старих виконавців та пройдисвітів, які намагаються вигородити Вікторію Галицьку… За те, що ця пані втекла із Вінниці на Київщину та звідти віщає про свою важке і повне тривог життя.

А минулого тижня маніпулятори Галицької дістали із запиленої полиці інформаційну «консерву» 2-місячної давності в особі адвоката-блогера! І не будь якого «пішака», а «глашатая» нової серії псевдорозвінчань – добре відомого серед вінничан екс-депутата Ради Віталія Купрія. А матеріал-«мочилово» від нього каскадним методом, розійшовся по ряду нових сайтів, контрольованих ватажком вінницьких «ті тушок» у балаклавах – сучасним нардепом Пашковським.

Варто нагадати, що Купрій виник у Вінниці не випадково. Його привезли двоє депутатів Верховної Ради, яких відрядили рятувати Галицьку від відповідальності за будівельну аферу. Депутати і самі виявилися досить посередніми, а тому справу завалили… І ледь не завалили за компанію рейтинг своєї рідної Зе-партії в області коли виявилося, що Купрій входить в число послідовних ненависників президента Володимира Зеленського… Бо сам по натурі «шахер-махер», професійний скандаліст та умілий підбурювач «обкраденого» народу.

Але вистава пана адвоката у Вінниці не вийшла і аншлагу не зібрала… Тому депутати від «Слуги народу» навіть не наважилися пропарити його роботу в місцевих ЗМІ.

Тому новим об’єктом нападів Купрія став начальник обласної поліції…

Причому на генерала «гастролер» виплеснув очевидно заздалегідь підготовлену дезінформацію, бо у вінницькому скандалі з ЖК «Європейський» поліція показала високий професіоналізм, оперативність і неупередженість… Наприклад, коли не дозволила підручним Галицької переписати закладені під будівельні роботи в ЖК 22 квартири. Тому сьогодні головними «захисниками» поліції є самі ошукані вкладники, а не Купрій. Бо останній не соромлячись намагається переконати, що «кинуті» люди зайняли якусь неправильну позицію і насправді всі мають негайно згуртуватися навколо Галицької … Яка настільки невинна, що давно вже в області не з’являється…?

До речі, Купрій визнає, що він особа зацікавлена і представляє інтереси Галицької… А вся його доказова база про невинність клієнтки зводиться до розповідей, що є на українській землі люди значно гірші цієї забудовниці. Пояснення досить посереднє, із серії «Понять і простіть»! Але тут таке не пройде…

Тому куди важливіше нині зрозуміти, чому в скандал намагаються затягнути тепер уже й вінницьку поліцію… І одразу взялися поливати брудом людину в генеральських погонах. Тут тільки одне пояснення – це заплутування слідів і тиск. Тиск в тому числі на слідчих, що розплутують клубок будівельних схем, стискаючи кільце навколо реальних винуватців. Як уже сказано, поліція стала на бік народу, тобто скупити представників правоохоронних органів у аферистів не вийшло. А значить у Вінниці та вінничан вже є мінімальна гарантія, що їхня справа дійде до суду і справедливих вердиктів Феміди. І ці вердикти точно будуть не в інтересах ділків, що залишили сотні людей без квартир і грошей.

І ще один фокус! Чому це раптом Купрій намалювався у цій резонансній справі зі своїми умовляннями?

За останньою інформацією, процесуальні дії у справі «Єврокварталу» добігають кінця і ось-ось з’являться офіційні заяви, офіційні звинувачення і абсолютно все вони будуть дуже безрадісними для Вікторії Галицької. Такий розвиток подій точно не в її інтересах, а тому зараз спішно намагаються очорнити всіх… Всіх тих, хто може виступити із публічними звинуваченнями на адресу бізнесвумен від імені державної влади.

Звісно, що за спинами слідчих, поліції та генерала стоять знедолені інвестори… А на стороні Галицької – вкрадені нею народні кошти, політичний «дах», безпринципність і нахабство. Тому вже довгий час заяви Купрія із звинуваченням на адресу вінницької поліції тиражуються із одного «свого» ЗМІ в інше. Без будь яких нових пасажів або доказів – це просто нехитра спроба забити інформаційне поле брудною дискредитацією, спробувати чинити на головного вінницького поліцейського тиск.

І це ще один доказ того, що пані Галицька в паніці… Але їй рано чи пізно, але доведеться за свої злочини відповісти в суді…

Сергій Негодун