Уже 30 вінничан подали заяви на конкурс посад помічників ветерана у пілотному проєкті Мінветеранів

Триває прийом заяв на конкурс посад помічників ветерана у пілотному проєкті Міністерства у справах ветеранів України, що стартував у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях. Сьогодні, 19 липня на засідання Комісії з проведення співбесіди із відбору кандидатів у помічники ветерана у Вінницькій міській територіальній громаді обговорили організаційні питання та затвердили графік проведення співбесід із громадянами, які подали заяву.

Проєкт “Помічник ветерана” — це ініціатива, спрямована на надання підтримки та допомоги ветеранам та учасникам бойових дій. Основною метою проєкту є полегшення їхнього повсякденного життя, забезпечення доступу до необхідних соціальних послуг та підтримки.

“Сьогодні ми провели засідання Комісії з проведення співбесіди по відбору кандидатів у помічники ветерана у ВМТГ. До складу комісії входять представники Міністерства у справах ветеранів, обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, а також спеціалісти-психологи. Разом ми затвердили графік проведення співбесід із кандидатами на посаду помічника ветерана. Уже з наступного тижня будемо спілкуватися із тими, хто вирішив приділити свій час для допомоги тим, хто став на захист нашої країни, а також членам їх родин”, – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

За її словами, помічником ветерана можуть стати виключно: власне самі ветерани, члени родин Захисників та Захисниць, або ж члени родин загиблих чи зниклих безвісти Оборонців. Звідси і випливає основний принцип роботи помічника ветерана – “рівний з рівним”. Соціальна підтримка «рівний-рівному» відбувається тоді, коли люди діляться знаннями та своїм власним пережитим досвідом, допомагають та співчувають одне одному, зауважує Галина Якубович.

“Наразі, у нас є 30 заявок від учасників, які виявили своє бажання долучитись до соціальної підтримки наших ветеранів та їх родин. Зараз триває другий етап прийому заяв, ще буде третій етап. Це зроблено для того, щоб всіх відібраних на конкурсній основі осіб могли відправити на фахове двомісячне навчання у Центр ветеранського розвитку. Далі триватиме їхнє працевлаштування та закріплення ветеранів або ж членів їх родин за своїм помічником. Для всієї Вінницької області, відповідно до проєкту, має бути призначено 100 помічників ветерана. Звичайно найбільше працівників буде присутньо в місті, через велику кількість ветеранів саме в нашій територіальній громаді”, — розповіла Галина Якубович.

Проєкт “Помічник ветерана” має на меті полегшити життя ветеранів та учасників бойових дій, зокрема, поліпшити доступність соціальних послуг, каже директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

“Важливо створити комфортні умови ветеранам Вінницької територіальної громади, щоб вони відчували, що їх внесок цінується, як на державному рівні та органами виконавчої влади, так і суспільством в цілому. Дана програма для ветеранів та членів їхніх родин, які готові допомогти іншими ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою є великим кроком для повернення їх до звичного життя”, — каже Валентина Войткова.

У рамках проєкту “Помічник ветерана” надаються різноманітні послуги, зокрема:

  • Інформаційна підтримка: ветерани та учасники бойових дій отримують доступ до інформації про свої права та пільги, а також про різноманітні соціальні та медичні послуги, які їм надаються.
  • Соціальна підтримка: ветерани отримують допомогу в оформленні різних соціальних послуг, таких як пільгове житло, компенсації, медична допомога та інші види допомоги.
  • Психологічна підтримка: професійні психологи працюють з ветеранами, надаючи їм психологічну підтримку та допомагаючи впоратися з емоційними та психологічними труднощами, пов”язаними зі службою та воєнними діями.
  • Матеріальна допомога: проєкт може надавати фінансову допомогу ветеранам, які перебувають у скрутних життєвих обставинах.
  • Волонтерська допомога: у рамках проєкту організовуються волонтерські групи, які надають різну підтримку ветеранам, наприклад, допомогу в господарстві, фізичну допомогу, супровід до лікарів тощо.

Другий етап відбору триватиме до 21 липня. Заяву на участь в проєкті можуть подати:

  • ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України та перебуваєте на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;
  • особа, що має ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра;
  • наявний Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

Для заповнення заяви кандидатам потрібно мати:

  • електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;
  • документ про освіту;
  • членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв”язки.

Заяву на участь можна подати на платформі «е-Ветеран» за посиланням:

https://eveteran.gov.ua/services/pomichnik-veterana

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin