У Вінниці до Дня Української Державності відбулось урочисте підняття Прапора

Цього року Україна вдруге відзначає День Української Державності. Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію. Також сьогодні відзначаємо День Хрещення Київської Русі – України. Урочистий захід зібрав на Замковій горі у Вінниці керівників міста та області, військових, представників громадськості, усіх небайдужих аби згадати нашу історію державотворення та тих, хто віддав своє життя за неї. Нині українці знову змушені виборювати свою волю і державність та стояти щитом на обороні нашої історії. Українське державотворення – це про відданість, об’єднання і прагнення захищати нашу культуру та національну ідентичність, про національну пам’ять, яку потрібно зберігати, а також примножувати наше культурне надбання.

Під звуки Державного Гімну України у виконанні оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС України відбулось підняття Державного Прапора України.
А згодом усі присутні хвилиною мовчання вшанували подвиг полеглих за Українську державу.

Сьогодні українці також вшановують і відданих борців за державність та незалежність України, представників національної еліти.

Тож цього дня квіти лягли до:

Скульптурної композиції Тарасу Григоровичу Шевченку

Бюсту Михайла Грушевського – українського історика, громадського та політичного діяча, голови Центральної Ради Української Народної Республіки (1917–1918)

Пам’ятника Симону Петлюрі – українському державному та військовому діячу часів Української революції 1917—1921 рр., Голові Директорії УНР, отаману війська та флоту УНР

Меморіальної дошки І-му Уряду Української Народної Республіки, який тричі знаходився у м. Вінниці

Меморіальної дошки Дмитра Марковича, який був Міністром юстиції в Уряді Директорії та головою Подільської та членом Центральної Ради Української Народної Республіки

Меморіальної дошки Костянтину Василенку – громадському та політичному діячеві, члену Центральної Ради, генеральному секретарю (першого міністра) праці Української Народної Республіки в 1917 р.

Меморіальної дошки сотнику армії Української Народної Республіки, учаснику боротьби за незалежність Семену Якерсону

Меморіальної дошки Начальній Команді Української Галицької Армії.

Пам’ятника Січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА.

Скульптурної композиції «Дерево Свободи», присвяченої Героям Небесної Сотні та Революції Гідності.

Пам’ятника «Пам’яті Небесної Сотні та Героїв АТО» та Мультимедійної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin