Вінничани взяли у прийомну родину 15-річну Анастасію

Сьогодні, 11 серпня, виконавчий комітет уклав договір із прийомними батьками про влаштування на виховання та спільне проживання 15-річної Анастасії. Біологічні батьки дівчинки позбавлені батьківських прав, а родичі, на вихованні яких вона перебувала, померли. Тож, тепер дитиною опікуватимуться у новій сім’ї, яка взяла відповідальність за неї.

Анастасія перебуває на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Після смерті опікуна вона була тимчасово влаштована у сім’ю своїх далеких родичів, які сьогодні стали її прийомними батьками.

«Дівчинка пройшла важкий шлях перед тим, як потрапити в нову родину. У неї були родичі, під опікою яких вона перебувала, проте, на жаль, вони померли. Тоді Сергій Петрович та Катерина Григорівна вирішили взяти Настю в свою сім’ю», – розповіла начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Прийомні батьки дівчини проживають у приватному будинку у Вінниці, де створили для неї комфортні умови. Наразі дівчина навчається в одному з освітніх закладів міста та має багато планів на майбутнє.

«У нелегкий для України час взяти дитину на виховання – це героїчний вчинок. Схиляю голову перед добротою прийомних батьків. Бажаю міцного здоров’я та найскорішої Перемоги», – зазначив заступник міського голови Сергій Тимощук.

Відтепер прийомні батьки несуть персональну відповідальність за життя, здоров”я, фізичний та психічний розвиток дитини, забезпечення її особистих та майнових прав.

Загалом у Вінниці нараховується 12 прийомних родин, в яких виховують 16 дітей і 4 особи з їх числа, тобто тих, кому вже виповнилося 18 років. У прийомній родині вони мають право перебувати до 23 років.

Наразі Служба у справах дітей Вінницької міської ради запрошує до співпраці всіх вінничан, які готові допомогти дітям отримати сім”ю.

Звернутися можна за телефонами:65-10-74,50-90-61.

А з детальною інформацією ознайомитися на сторінці Служби у справах дітей Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin