«Безпека потрібна не тільки під час війни, а й у післявоєнний період», – мер Вінниці прокоментував сесійне рішення, спрямоване на захист жителів громади

Зміцнення безпекових умов у громаді під час та після війни: сьогодні на засідання сесії міської ради депутати внесли зміни до Комплексної правоохоронної програми на 2022-2024 рр. Ними передбачено передусім підсилення матеріально-технічного забезпечення Вінницької частини Нацгвардії України 3008. Мова йде, зокрема, про придбання 26 коліматорних прицілів та автомобіля для перевезення спецконтингенту. Також 3 спецмашини закуплять для потреб патрульних. Крім того, додаткове фінансування спрямовано на продовження реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Нагадаємо, цьогоріч у Вінниці приступили до створення 10 нових поліцейських станцій.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, захист громадян – ключове завдання на сьогодні. Це також інвестиція в архітектуру безпеки після здобуття миру. У цьому напрямі громада вже зробила чимало, але зупинятись не буде.

«Безпека потрібна не тільки під час війни, а й у післявоєнний період. Тож, у цьому рішенні є питання, яке стосується Національної гвардії, а саме спрямування коштів на закупівлю коліматорних прицілів і одного спецавтомобіля. Передбачено й кошти на придбання трьох автомобілів для нашої патрульної служби. Важливе питання для нашого міста є й старт проєкту «Поліцейський офіцер громади». Наразі йдеться про ремонт приміщень», – зазначив Сергій Моргунова.

У поліцейських станціях працюватимуть дільничні, котрі тісно комунікуватимуть із жителями громади.

Приклад такої взаємодії поліції з населенням Вінницька громада вже має. Наразі на її території працюють три шерифи і жителі відчувають переваги, особливо під час воєнного стану, на який припав основний період їхньої діяльності, зазначила директорка департаменту правової політики і якості Вінницької міської ради Людмила Григорук.

«Поліцейські офіцери постійно живуть у громаді та спілкуються з людьми, знають кожного в обличчя, їх проблеми та потреби. Відтак, швидко реагують на запити, зміну оперативної ситуації, виявляють чужинців (з метою попередження можливих диверсій) та правопорушників. А також дбають про публічну безпеку в цілому. Тобто виконують надзвичайно широке коло завдань», – каже Людмила Григорук.

Нагадаємо, до реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» у Вінниці приступили цьогоріч. На липневій сесії самоврядці, зокрема, погодили виділення відповідних приміщень для поліцейських станцій та спрямували кошти на виготовлення проєтно-кошторисної документації. Тож, на часі їх облаштування.

«Основний акцент під час ремонту приміщень та будівель поліцейських станцій буде зроблено на енергозберігаючих технологіях. Це не лише забезпечить економію ресурсів, а й комфортні умови як для відвідувачів, так і працівників», – зауважила директорка департаменту правової політики і якості.

Як було зазначено раніше, навчання за спеціальною програмою пройдуть 60 офіцерів. Саме вони заступлять на службу у поліцейських станціях міста та дбатимуть про безпеку жителів та гостей Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin