У Вінниці розпочали професійну підготовку помічників ветеранів

Сьогодні, 25 серпня, у Вінниці розпочали професійну підготовку помічників ветеранів. Це ті, хто успішно пройшов етапи тестування та співбесіди. Тепер для них розпочнуться фахові заняття у Центрі ветеранського розвитку, створеного на базі Вінницького національного технічного університету.

Наразі на навчання запрошено 20 осіб. Їх очікує досить інтенсивний курс: три тижні по шість навчальних днів. Це і практичні, і теоретичні блоки занять. За цей час майбутні помічники ветеранів зможуть опанувати необхідні для нового фаху знання та навички.

Сьогодні у Центр ветеранського розвитку прийшов Ігор Паляниця, переселенець з Херсона, який зараз мешкає у Вінниці та працює у Муніципальній варті. 29-річний хлопець має інвалідність ІІ групи внаслідок війни.

«Для ветеранів дуже важливе працевлаштування. Це – необхідний етап для психологічної реабілітації. Тоді військовий повертається в соціум і не відчуває себе покинутим, що, на жаль, часто буває з нами. Треба розуміти, що внаслідок війни у багатьох будуть поранення. І цим людям потрібна допомога. А оскільки я і сам пройшов цей шлях, то швидко знайду спільну мову і зможу допомогти», – зазначає Ігор.

Після проходження занять кандидати складатимуть заліки й у підсумку отримають відповідні сертифікати. Згодом їх чекатиме працевлаштування у Сервісному центрі помічника ветеранів. Він створений на базі Вінницького міського центру соціальних служб за рішенням сесії міської ради від 25 серпня.

«Ми з великим задоволенням чекаємо наших ветеранів, які мають бажання допомогти своїм колегам після повернення з війни», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin