На всеукраїнському чемпіонаті з сучасної хореографії «The Challenge» вінничани отримали І місце. На конкурс з`їхалось близько 880 колективів з різних куточків України, а зірковим членом журі став Влад Яма.

Колектив «Alpha Dance Stars» виступав у складі дванадцятьох дітей.

Юні танцюристи пред­ставляли номер «Лінія Маннергейма». Як відомо з історичних даних, лінія Маннергейма – це смуга фортець, яку побудувала Фінляндія у 20-30 роки 20 століття на випадок війни із Радянським Союзом. Саме в цьому місці відбувалися найзапекліші бої Зимової війни 1939 року. З тих пір термін «Лінія Маннергейма» символізує утрати, холод і боротьбу. Але у композиції танцю розповідається про сут­ність боротьби особистого вибору. Про добро та зло в душі однієї людини, яка не може зробити свій вибір. Тому в танці половина дітей одягнуті в червоні костюми, а інші — в білі. Символіка білого кольору означає власний вибір у бік добра, а червоний – перемогу зла над сутністю.

Модерн-шоу – це вид тан­цю, який компонує складні акробатичні елементи і класику. Напрямок такого виду хореографії прийшов до України з Європи, але почав зароджуватися ще в кінці 19 століття. В ті часи це стало справжнім революційним напрямком.

Софія Копач