Вінницькі акробати — основа збірної України зі спортивної акробатики!

Такі підсумки чемпіонату України зі спортивної акробатики серед дорослих, котрий відбувся нещодавно у спорткомплексі «Авангард».

У змаганнях взяли участь 144 учасники — 9 команд з областей України та Києва. Вінницьку область представили 24 спортсмени, серед яких – 5 майстрів спорту між­народного класу, срібні призери чемпіонату Європи, переможці попередніх чемпіонатів.

Керівник Він­ницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи зі складно-координаційних видів спорту Наталія Голяк розповіла:

– Наша школа культивує три види спорту: спортивна акробатика, стрибки на акробатичній доріжці та стрибки у воду. Ці змагання є відбірковими до штатної збірної команди України, яка поїде наприкінці травня у Швейцарію на чемпіонат світу зі спортивної акробатики. Наші вінницькі спортсмени завжди посідають на чемпіонатах Ук­раїни та світу призові місця. Інна Капланська, Олена Вихованець та Ірина Хижняк входять до найстаршої жіночої групи з акробатики. Минулого року дівчата посіли третє місце на Кубку світу з акробатики в Лас-Вегасі. У 2017 році – друге та третє місця на чемпіонаті Європи. Сподіваємося на перемогу у Швейцарії.

Спортивна акробатика – неолімпійський вид спорту, який включено у програму Всесвітніх ігор. На Вінниччині — одна із найсиль­ніших спортивних шкіл в Україні.