У Вінницькому Терцентрі розпочато набір на факультет англійської мови для людей 60+

У Вінницькому міському територіальному центрі надання соціальних послуг запрацював факультет англійської мови. До занять запрошують охочих вивчити мову міжнародного спілкування. Стати учнями гуртка можуть люди віком 60+.

Заняття проводить Мирослава Коваль, дипломований спеціаліст та студентка магістратури Вінницького торговельно-економічного інституту. Каже, що з людьми літнього віку працює вперше. Не тільки вчить їх, але й сама багато чого переймає від таких досвідчених учнів.

Розпочинають уроки з азів – алфавіту. Проте, за словами викладачки, орієнтуватися будуть саме на розмовну англійську. «Виснажувати учнів нюансами Past Simple та Present Perfect я не буду. А от замовити їжу в ресторані чи забронювати номер в готелі англійською вони зможуть. Це практичні знання, які знадобляться під час поїздок за кордон», – розповідає Мирослава Коваль.

На кожне заняття Мирослава використовуватиме роздатковий матеріал та мультимедійні засоби. З учнями читатимуть уривки творів та дивитимуться фрагменти з іноземних фільмів мовою оригіналу.

На урок записалась 61-річна пані Олена, яка переїхала до Вінниці з Києва. «Я вивчала англійську ще зі школи. Потім – мала заняття в трьох університетах, проходила курси. Але вдосконалюватися завжди треба. Наприклад, зараз англійська мені потрібна, щоб допомогти онукам з уроками, з технікою, налаштування якої часто бувають іноземною».

Пані Наталя прийшла на заняття без досвіду. Прагне навчитися читати, писати і розмовляти англійською мовою, адже це дуже актуально для людей будь-якого віку.

Наразі на факультет записалось 11 охочих вивчати мову Шекспіра та Конана Дойла. Оскільки заняття тільки розпочалися, вони поки проходять у форматі знайомства. Проте згодом усіх учнів розподілять за рівнем знань англійської мови та проводитимуть окремі заняття для кожної з груп.

У Вінницькому міському територіальному центрі надання соціальних послуг працює також гурток з польської мови. Заняття безкоштовні. Ті, хто хочуть вивчати іноземні мови, можуть звертатися до Терцентру за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin