Вінницький Гумштаб передав для Мурафської лікарні сучасний УЗД-апарат

Вінницький Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб продовжує підтримувати громади області. Зокрема, у сфері охорони здоров’я. Голова Вінницької обласної ради та співзасновник МКГШ Вячеслав Соколовий передав для «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради сучасний УЗД-апарат Samsung Medison Accuvix.

Такого апарату, зізнаються у лікарні, у місцевих лікарів ще не було. Раніше для того, щоб  пройти якісне обстеження, пацієнти чотирьох амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які входять до складу ЦПМСД, їздили до Шаргорода чи Вінниці.

Сьогодні ж завдяки зусиллям штабу майже 11 тисяч пацієнтів матимуть доступ до якісного обстеження для постановки первинного діагнозу. УЗД-апарат є одним з найкращих в області ультразвукових досліджень, зокрема, дає можливість 3D/4D обʼємної візуалізації.

– Підтримка та розвиток медичної інфраструктури територіальних громад області є одним з пріоритетів роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, – каже Вячеслав Соколовий. – Раніше ми отримали допомогу медичним обладнанням від міжнародних партнерів, і продовжуємо оперативно реагувати на потреби закладів охорони здоровʼя області. Це і підтримка громад, і економіки, й турбота про життя та здоровʼя людей.

За словами в.о. директорки «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради Катерини Бойко, лише за вісім місяців цього року за допомогою до лікарні звернулись майже 1500 пацієнтів. І наявність сучасного УЗД-апарату дозволить лікарям в режимі реального часу швидше приймати обґрунтовані та правильні рішення.

– Вже завтра якісне та оперативне обстеження пацієнти зможуть пройти в стінах рідної лікарні. Для цього в нас навіть є готовий фахівець, – каже в.о. директорки ЦПМСД пані Катерина.

В МКГШ відгукнулися на запит лікарні в Мурафі й окрім УЗД-апарату передали також багатофункціональні стаціонарні ліжка.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований головами Вінницької міської та обласної рад – Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим, у відповідь на виклики, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin