Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб створили у Вінниці

З початком повномасштабного вторгнення кількість вимушених переселенців у Вінниці значно зросла. Задля підтримки тих, хто знайшов прихисток у Вінниці, у нашій громаді створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Це питання розглянули на засіданні виконавчого комітету міської ради 14 вересня.

Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб у ВМТГ – це консультативно-дорадчий орган при виконавчому комітеті Вінницької міської ради. Його мета – розв’язувати питання, пов’язані з реалізацією державної політики у сфері забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, підтримки та захисту переміщеного бізнесу на території Вінницької громади.

«Внутрішньо переміщені особи – це люди, які були змушені покинути свою рідну домівку через російську агресію. Завдання департаменту соціальної політики та виконавчого комітету міської ради – підтримати вимушених переселенців. Це найважливіше завдання новоствореної Координаційної ради», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Координаційна рада об’єднуватиме органи виконавчої влади, підприємства, громадські об’єднання, міжнародні та наукові організації. До роботи залучатимуть і внутрішньо переміщених осіб для розробки та виконання місцевих програм у сфері соціального захисту, зайнятості населення тощо.

Головою Координаційної ради буде призначено заступницю міського голови Галину Якубович.

Довідка:

Станом на 14 вересня 2023 року на обліку в департаменті соціальної політики перебуває 46 728 ВПО, зокрема, 11 259 дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin