Понад 900 військовослужбовців скористались послугами вінницького мобільного стоматкабінету

Мобільний стоматкабінет, створений на базі МКП «Медичний стоматологічний центр», продовжує свою діяльність. З серпня 2023 року стоматологи здійснили 9 виїздів та надали послуги 961 військовослужбовцю.

Мобільний стоматкабінет надає якісні стоматологічні послуги військовим. Це відповідає пріоритетам Вінницької міської ради – стійкості та турботі. Медики так званої “стоматології на колесах” надають послуги як у Вінницькій області, так і виїжджають для обслуговування Захисників і Захисниць в інші міста, серед яких Старокостянтинів, Дніпро, Херсон, Могилів-Подільський та інші.

Нагадаємо, що мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Стоматкабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі. Він обладнаний LED-світильником зі зміною кольору й температури світла, умивальником ємністю 100 літрів, рентген-апаратом, окремим хірургічним аспіратором, припливно-витяжною вентиляцією, багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій, а також двома автоклавами, які забезпечують стерилізацію медичних інструментів та іншими медичними й технічними засобами.

Також на засіданні сесії від 26 січня 2024 року для мобільного кабінету вирішено придбати портативний рентгенапарат, адже більшість військовослужбовців-пацієнтів потребують саме рентгенологічного обстеження.

Загалом на пріоритет «Турбота» цьогоріч у бюджеті громади передбачено понад 800 мільйонів гривень, а це – 27 % коштів, які не входять до захищених статтей. На пріоритет «Стійкість» відповідно 1 мільярд 204 мільйони гривень, а це – 40 % коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin