Вінничан закликають вакцинуватись проти кору. В області за рік були зафіксовані випадки захворювання

Кір – дуже заразне інфекційне вірусне захворювання. Воно поширюється повітряно-крапельним шляхом, коли хвора людина кашляє, чхає або говорить. Ця хвороба несе небезпеку як для дітей, так і для дорослих. Кір може мати важкий перебіг і часто потребує госпіталізації. Фахівці департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради закликають громадян вакцинуватись від цієї хвороби, оскільки ця інфекція є смертельно небезпечною та може призвести до інвалідності чи навіть смерті.

Специфічного лікування від кору не існує, лише – симптоматичне. Єдиний надійний спосіб захистити себе та своїх дітей від хвороби – імунізація. Від кору захищають 2 дози вакцини. Згідно з календарем щеплень в Україні, першу імунізації проводять в 12 місяців, а в 6 років – вводять другу дозу вакцини.

Симптоми цієї хвороби:

  • підвищення температури;
  • головний біль;
  • нежить;
  • сухий кашель;
  • збільшення лімфовузлів;
  • запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, чутливість до світла, можливі гнійні виділення);
  • діарея та блювота.

На 4-5 день хвороби з’являються червоні висипання, які починаються зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджуються на все тіло.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради закликають громадян не нехтувати власним здоров’ям та при появі перших симптомів або ж контакті з хворою людино одразу звертатись до медиків.

«У Вінницькій громаді впродовж цього року уже були зафіксовані випадки зараження цією хворобою. Для захворюваності кором характерна циклічність перебігу епідемічного процесу. Тобто кожні 4-5 років спостерігається зростання рівня захворюваності. Єдиним способом не допустити чергового спалаху є імунізація громадян. Тому ми закликаємо вінничан імунізуватись, якщо цього ще не було зроблено та не наражати на небезпеку себе та оточуючих», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin