Вінничанин Артем Кучер став бронзовим призером чемпіонату Європи з шахів

Нещодавно вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 взяли участь у чемпіонаті Європи з шахів серед юнаків до 8 років, який відбувався в місті Мамая (Румунія). У цих змаганнях шестирічний Артем Кучер виборов бронзову нагороду, а восьмирічний Олександр Шабунін посів 12-ту сходинку.

За словами директора спортшколи № 6 Миколи Боднара чемпіонат Європи з шахів серед юнаків та дівчат проходив у таких вікових категорій, як: 8,10,12,14,16 та 18 років. А на спортивну подію з’їхались 928 учасників, де Україну у всіх категоріях представляли 40 молодих шахістів.

«З Вінниці на змагання поїхали – чемпіон України до 8 років Артем Кучер і срібний призер Олександр Шабунін. В їхній групі на старт вийшло 86 майбутніх гросмейстерів з 45 країн Європи. Наші хлопці вдало розпочали чемпіонат, спершу вигравали всі партії поспіль, але далі їхні шахові партії склалися по-різному. Ми пишаємось успіхами наших спортсменів. Вітаємо нашу маленьку зірочку Артема Кучера з великим досягненням! А також дуже талановитого Олександра Шабуніна, в якого перемоги, я впевнений, прийдуть дуже швидко!» – говорить Микола Боднар.

Зокрема він додав, що Вінницька міська дитячо-юнацька спортивна школа № 6 продовжує гарну традицію у підготовці переможців та призерів чемпіонатів України, Європи та світу. А також зазначив, що тренери докладають багато зусиль у підготовці маленьких шахістів.

Так, першим тренером Артема Кучера був Михайло Шафір, а нині готують його – Микола Боднар та Володимир Вусатюк. Наставники Олександра Шабуніна – Сергій Бутивський і Володимир Вусатюк.
«Дякуємо тренерам за настанови. Вони працюють над професійним рівнем наших спортсменів. А від так Вінницька шахова школа в тренді!» – каже Микола Боднар.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin