У Вінниці палац дітей та юнацтва запрошує на гуртки технічного спрямування

Вже понад 50 років працює у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва дитячий клуб «Політ». Сьогодні на базі клубу діють гуртки технічного спрямування: авіамодельний, «Повітряні змії», початкового технічного моделювання, технічного моделювання.

Ці гуртки об’єднує не лише технічне спрямування, а й спільний зміст навчально-пізнавальної діяльності. Педагоги тут знайомлять дітей зі світом техніки, залучають їх до створення іграшок, моделей, механізмів; ознайомлюють із технологічними процесами та роботою зі спеціальними інструментами. Саме з цих гуртків починається знайомство малечі з технічною творчістю.

Діти приходять поцікавитись, але минає небагато часу – і вони навчаються графічній грамоті, моделюють, засвоюють початкові технічні знання. Навчають дітей робити свої перші кроки у світі техніки та авіамоделювання керівники гуртків: Хіміч Леонід Леонідович, Солоденко Костянтин Ілліч, Францев Валерій Васильович та Ліщина Ольга Віталїівна.

Авіамодельний спорт – це складно, цікаво і романтично. У гуртках діти виготовляють найпростіші планери, експериментальні літаючі моделі, вільнолітаючі, пілотажні, кордові та радіокеровані моделі. Саме тут юні авіамоделісти роблять перші кроки у конструюванні та моделювання, а також у випробуванні моделей. Кожна технічна модель, виріб, створений дитиною – справжній витвір мистецтва.

За словами керівників гуртків, найцікавішими моментами в роботі авіамодельного гуртка – є тренувальні запуски моделей на швидкість, дальність, тривалість перебування у небі та виконанні фігур вищого пілотажу, а потім й участь у змаганнях, що дає змогу вихованцям аналізувати помилки, розвиватися, переймати досвід.

Авіамодельний гурток відомий не лише в місті, а й в Україні. Адже його вихованці постійно захищають честь міста та області на Чемпіонатах України, Всеукраїнських змаганнях з авіамоделювання, виставках та конкурсах з технічної творчості. Вони є чемпіонами України та неодноразовими володарями Кубку України з авіамодельного спорту. Здобутки вихованців на змаганнях та виставках надихають дітей на нові перемоги. До гуртків приймають дітей з 7 річного віку.

Детальніша інформація за телефоном: 67-16-70 або на сайті Вінницького міського палацу дітей та юнацтва.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin