Школярі вінницького ліцею №33 передали позашляховик військовослужбовцям

Минулої п’ятниці, 22 вересня, напередодні Дня Захисника та Захисниць України у ліцеї №33 провели благодійний ярмарок, під час якого зібрали 209 тисяч гривень. За цю суму колектив школи вирішив придбати позашляховик, який буде перевозити українських військових та допомагати їм виконувати бойові завдання. І вже вчора, 27 вересня, на території закладу освіти презентували автомобіль, який незабаром передадуть військовослужбовцям ЗСУ – одній із вінницьких бригад.

«Це вже не перший такий наш масштабний донат. Навесні також був організований благодійний ярмарок, де всією шкільною родиною ліцею ми зібрали 183 тисячі гривень. Тоді на виручені кошти ми теж придбали авто. Цього разу нам вдалось зібрати ще більшу суму, а саме 209 тисяч гривень», – поділилась голова піклувальної ради ліцею №33 Алла Білик.

Загалом, ярмарок тривав два дні, і в заході взяли участь учні 1-11 класів. Долучилися до благодійності і батьки школярів – вони ініціювали проведення вечірнього ярмарку для дорослих, де були представлені страви української кухні та родзинки, притаманні Вінницькому регіону.

«Це вже стало дуже гарною традицією, проводити благодійні ярмарки в нашому закладі освіти. На початку навчального року, знову за ініціативи батьківського комітету ми провели вже другий благодійний ярмарок, в якому взяли участь як діти, так і дорослі. Нам вдалось зібрати велику суму і з цих коштів батьки придбали вже другий позашляховик для нашої вінницької бригади, яка знаходиться на передовій. Це сталось і завдяки акції «Замість квітів – допомога ЗСУ» на перше вересня та виготовлення і продаж різних смаколиків, які ми реалізували дуже успішно», – каже директорка ліцею №33 Наталя Сидоренко.

Авто незабаром поїде на фронт. Отож аби підсилити бойовий дух українських Захисників, учні школи вирішили додати свої автографи та передати їм прапор України. Діти також подякували їм за захист та побажали найшвидшої Перемоги.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, такі заходи продовжують відбуватись в закладах освіти, оскільки в кожного педагога в душі є віра в Перемогу та любов до Батьківщини.

«Освітні заклади нашої громади волонтерять та допомагають з початку повномасштабного вторгнення. Окрім свого першочергового завдання – навчати, вчителі та педагоги дбають про дітей, плетуть маскувальні сітки, організовують благодійні акції, ліплять вареники та волонтерять. За час великої війни, вінницькі освітяни чимало зібрали та задонатили: це і три позашляховики, турнікети, мавіки, аптечки та багато іншого. На цьому ми не зупинимось, адже війна стосується кожного і ми продовжуємо наближати українську Перемогу. Пишаюсь вінницькими освітянами!» – підсумувала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin