У Вінниці благодійний Фонд «Подільська громада» оголосив конкурс грантів для культурно-освітніх, медичних закладів та екскурсоводів

«Сила в ресурсі» – саме таку назву має конкурс грантів для організацій, закладів та осіб, які здійснюють діяльність на території Вінницької міської територіальної громади та продукують культурно-пізнавальні, освітні та інформаційні ініціативи. Мова йде передусім про музеї, театри, зоопарки, планетарій, освітні та медичні заклади, екскурсоводів/ок. Завдяки конкурсу вони зможуть отримати грантову підтримку на реалізацію своїх задумів. До прикладу: інтерактивізації виставки, розробки нового туристичного маршруту, створення цікавого простору, креативної експозиції тощо. Головне, щоб створені в межах конкурсу проєкти були спрямовані на психоемоційну підтримку, емоційне розвантаження осіб, які постраждали через війну.

«Загальновідомий факт, що воєнні події відображаються на психіці та емоційному стані людей. Психоемоційна підтримка та можливість емоційного розвантаження є важливими аспектами зцілення та реабілітації осіб, які постраждали через війну. Тому ми вирішили зініціювати конкурс, який спрямований на забезпечення такої підтримки й можливості, – каже голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова. – Ми знаємо, наскільки важливо «бути в ресурсі», «емоційно відволіктися», «на хвилини забути про біль», «провести час разом». І цей конкурс грантів покликаний підтримати тих, хто готовий створювати інтерактивні експозиції, цікаві екскурсії чи театральні постановки. Тому чекаємо з нетерпінням на заявки».

Для участі в конкурсі необхідно розгорнуто заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://forms.gle/mkjzhEc3WTcvk8Yu7 Саме на основі анкет конкурсною комісією будуть визначені проєкти, що отримають грантову підтримку. Серед критеріїв оцінювання: комплексність і якість заповнення заявки (15 балів); чіткий і деталізований бюджет (має відповідати меті конкурсу, 15 балів); обґрунтування витрат (10 балів); відповідність результатів меті конкурсу (10 балів); креативність ідеї (15 балів); наявність власного внеску (5 балів). Дедлайн подачі заявки: 26 жовтня 2023 року. Оголошення переможців заплановане на 30 жовтня 2023 року

У межах конкурсу буде підтримано 20 проєктів у трьох категоріях. Перша – це музеї, планетарії, зоопарки, театри та інші. Серед них визначать 10 переможців, які отримають грант по 40 тисяч гривень кожен. Друга – це освітні та медичні заклади. У цій категорії переможців буде 5 і сума гранту складатиме по 20 тисяч на заклад. До третьої категорії увійдуть екскурсовод(к)и, 5 з них одержать по 10 тисяч грн. Грантові кошти не можна використовувати на ремонті роботи, витрати на оренду, поточну організаційну діяльність, рекламу тощо.

Умови участі в конкурсі прості: проєкти мають бути реалізовані на території Вінницької міської територіальної громади, власний внесок не менше 10 % бюджету; звіт за використані кошти. Крім того, протягом одного року після звітування за проєктом команда-переможець бере на себе зобов’язання безкоштовно надати доступ до продуктів проєкту для 2 груп постраждалих від війни осіб (одна група – не більше 20 осіб).

Реалізувати свої проєкти та прозвітувати за них переможці конкурсу мають до завершення 2023 року. Більше інформації на сторінках Фонду громади «Подільська громада» у соціальних мережах та на сайті: https://gromada.vn.ua

Конкурс грантів «Сила в ресурсі» реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки GFCF – «The Global Fund for Community Foundations».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin