Сергій Моргунов щодо готовності громади до осінньо-зимового періоду 2023-2024 років

У межах підготовки до зими, відповідні комунальні служби та підприємства провели низку робіт з провадження заходів з енергоефективності та підготовки Вінницької громади до опалювального періоду. Оскільки це є пріоритетом Оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду. Зокрема теплопостачальні підприємства повністю завершили підготовку теплового господарства міста. Наразі тепловики спільно з представниками управляючих компаній, житлово-експлуатуючих об’єднань та правлінь ОСББ проводять заповнення внутрішньобудинкових мереж теплоносієм. Ці роботи майже завершенні на 100%.

5 жовтня, директор департаменту міського господарства Роман Фурман на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради прозвітував про готовність житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та установ Вінницької громади до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що цьогорічна зима не буде легшою за попередню і в будь-який момент ворог може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури України.

«Ситуація для всіх зрозуміла – викликів буде досить багато. Об”єктивно, це не просто залякування у засобах масової інформації, що можуть бути якісь більш складніші випадки у порівняння з минулим роком. Минулої зими, за великим рахунком, ми потрапили в нові умови, але спільними зусиллями зуміли впоратись з тими викликами, які в нас були та є. Звичайно, найбільше тоді страждала енергетична система країни і це впливало на роботу об”єктів критичної інфраструктури міста, на роботу громадського транспорту і, найголовніше – на помешкання, бо люди були в досить скрутному становищі щодо постачання електроенергії. Думаю, цьогоріч буде не легше і, ймовірно, ворог спробує бити не лише по електриці, а й по іншим джерелам енергії. І Вінницягаз, і Нафтогаз, і МЕМ, і Водоканал напрацьовують свої алгоритми роботи в критичних ситуаціях і можуть покладатися на підтримку Вінницької міської територіальної громади в тих межах повноважень і можливостей, які в нас є», – зазначив Сергій Моргунов.

У межах підготовки до опалювального періоду, теплопостачальні підприємства міста підготували тепловий комплекс міста. Зокрема, працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провели поточний ремонт 59 центральних та 429 індивідуальних теплових пунктів, а також роботи по підвищенню надійності 48 котелень. Працівники теплопостачального підприємства КП «Вінницяоблтеплоенерго» виконали ремонт всього обладнання центральних та індивідуальних теплових пунктів, 16 котелень та гідравлічні випробування 25 кілометрів теплових мереж. На випадок блекауту, обидва підприємства забезпечені генераторами та сформували 3-х добовий запас палива.

Фахівці КП «Вінницяоблводоканал» майже виконали всі заходи у межах підготовки до осінньо-зимового періоду. Зокрема, працівники підприємства замінили понад 3 кілометри водопровідних мереж та майже кілометр каналізаційних. Окрім того, було відремонтовано 215 водопровідних та каналізаційних колодязів, 50 пожежних гідрантів та 9 водозбірних колонок. Підприємство також підготувало генератори та 3-х добовий запас палива до них.

Завершило всі заплановані заходи й АТ «Вінницягаз». Так, задля стабільної подачі природного газу споживачам, фахівці підприємства завершили комплексне обслуговування понад 470 км газових мереж, реконструкцію 4 шафових газорегуляторних пунктів та 4 газорегулюючих пунктів. Окрім того, було завершено реконструкцію 5 станцій катодного захисту.

АТ «Вінницяобленерго», у межах підготовки, здійснило заміну 28 електричних опор та ремонт обладнання на 69 трансформаторних підстанціях. Окрім того, працівники підприємства підготували пересувні лабораторії та автотранспортну техніку.

Також, у межах підготовки до наступного опалювального періоду, проводились роботи з капітального та поточного ремонту житлового фонду Вінницької громади. Так, у тому числі на умовах співфінансування, капітально відремонтували понад 24 тисячі квадратних метрів м’яких та шиферних покрівель, замінили понад 380 квадратних метрів вікон на енергозберігаючі, а також відремонтували 16 систем електрозабезпечення. У межах поточного ремонту житлового фонду управляючі компанії житлових будинків виконали ремонт 21 тисячі метрів квадратних м’яких та шиферних покрівель, ремонт та заміну понад 17 тисяч метрів інженерних мереж та ремонт 266 електрощитових.

Також для роботи в зимовий період підготували 122 одиниці спеціалізованої техніки.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що лише завдяки спільним зусиллям вдасться пережити уже другу зиму в умовах війни.

«Ще раз наголошую на тому, що ми повинні оперативно реагувати на будь-які критичні ситуації, які можуть виникнути. А також злагоджено та згуртовано працювати. Нам потрібна максимальна взаємодія і відповідальність кожного на своїй ділянці роботи», – зазначив Сергій Моргунов.

Окремо очільник громади наголосив на важливості прискорення процесу встановлення системи автоматичного відкриття замків в підвалах, де громадяни можуть перечекати повітряну тривогу.

Для довідки

Оперативний штаб з підготовки до наступного опалювального періоду об”єднує комунальні підприємства критичної інфраструктури, відповідні департаменти, комунальні підприємства обласної власності, які подають воду та тепло. Серед іншого, на засіданнях штабу відпрацьовують відповідні алгоритми, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, розробляють рішення щодо реагування на позаштатні ситуації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin