«Ворогам – кришка»: у Вінниці діти з педагогами зібрали понад 2,5 тонн пластику

На початку навчального року 99 закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної та професійно-технічної освіти Вінниці, приєдналися до участі у Всеукраїнській акції «Ворогам – кришка». Діти та педагоги протягом місяця збирали пластикові кришечки, щоб відправити їх на переробку до фонду “ОВЕС”, який став організатором ініціативи. У результаті вдалося зібрати понад 2,5 тонни пластику.

Як розповіли у департаменті освіти Вінницької міської ради, виручені кошти з перероблених кришок мають передати на підтримку Захисників та Захисниць.

За словами керівників закладів освіти учні, батьки та педагоги активно долучалися до збору.

«Як тільки ми почули про таку акцію, не зволікаючи вирішили підтримати її. Разом, спільними зусиллями наша школа зібрала понад 33 кілограми кришечок. Сьогодні ми прийшли передати їх задля того, аби організатори акції закупили безпілотники на передову”, – каже завідувачка закладу дошкільної освіти №59 Альона Карпина.

Діти зауважують, що їм дуже сподобалась акція, оскільки вони допомогли військовим, які щоденно обороняють нас на фронті.

“Такі речі необхідно робити, оскільки українські воїни стоять на захисті нашої країни і завдяки їм ми можемо спокійно вчитись та радіти життю”, – говорить шестикласниця Вікторія.

Отож, за підрахунками, найбільше кришок зібрали такі школи, як:

  • ліцей №27 – 240 кг;
  • ліцей №29 – 240 кг;
  • ліцей №12 – 143 кг.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin