У школах Вінниці завершився традиційний патріотичний марафон

Сьогодні, 6 жовтня, завершився традиційний марафон до Дня Захисників та Захисниць України, який відбувається в закладах загальної середньої освіти з 2020 року.

У департаменті освіти ВМР, фахівці якого організували захід, зазначають, що метою його є сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності та героїзму Захисників та Захисниць України.

Учні шкіл взяли участь у різних заходах, а саме в арт-проєктах, флешмобах, квестах, конкурсах історично-патріотичного характеру. Серед запропонованих активностей були також історична онлайн-вікторина «Цікава Україна», марафон патріотичних пісень «Голоси Єдності» та патріотичний арт-проєкт «Мистецтво Нації», патріотичний квест «Вартові України» та конкурс стройової пісні тощо…

За словами учасника патріотичного квесту десятикласника Андрія, такі заходи необхідні для того, аби виховати у дітях патріотичну та свідому позицію, оскільки молоде покоління – це майбутнє нашої країни.

Також своїми враженнями від конкурсу стройової пісні висловила одинадцятикласниця Марія.

«На мою думку, такі патріотичні конкурси, марафони та фестивалі – це підняття нашого духу», – сказала вона.

Як розповіли у департаменті освіти, такими щорічними заходами вдається об’єднати школярів, які стають не тільки обізнаними у військовій справі, а ще й закріплюють знання з історії нашої Батьківщини та знаннями та практиками з надання першої до медичної допомоги. медицини тощо.

«Виховання такого покоління, яке в майбутньому стане на захист суверенітету та територіальної цілісності України — це дуже важлива місія. І нам приємно бачити, наскільки наші діти згуртовані, вони розуміють, яка ситуація відбувається в країні і теж намагаються допомогти. Перш за все, учні відповідально підходять до навчання, адже розуміють, що будуть долучатися до відбудови України у дорослому віці. Крім того, вони беруть участь в різних заходах, спрямованих на підтримку наших військових. Патріотичний марафон — не виключення”, – каже головна спеціалістка відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти ВМР Антоніна Пастушенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin