Престижну бронзову нагороду отримали юні футболісти з Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова у кінці листопада у Вільнюсі. Тут проходив молодіжний футбольний турнір «Ateitis CUP-2019», у якому брали участь більше трьох десятків команд із Великої Британії, Голландії, Білорусі, Латвії, Литви, Естонії, України і Росії.

– Наші хлопці такі молодці, що хочеться відзначити їх всіх поіменно! — сказав Ігор Коваль, директор ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. — У цих змаганнях самовіддано грали Жученко Назар, Шлехт Даніїл, Шафранський Назар, Немченко Вадим, Сполітак Святослав, Кожем’як Денис, Літвішков Ілля, Коваль Тимофій, Пустовіт Назар, Затайдух Тимофій, Смоляк Артем, Плужко Володимир. З ними на рівних грала одна дівчинка — Дзісь Дарія. Всі вони ровесники — 2011 року народження. У Вільнюс поїхали їхні тренери Петро Анісім, Юрій Коваль і Вадим Смоляк.

Змагання були дуже напружені! Вінничани виграли у ФК «Рига» 3:1, у ФК «Москва» — 2:0, у «Жальгіріса» — 5:1, а з ФК «Вільнюс» зіграли внічию 1:1.

Наші гравці показали бій=­   цівський характер, грали самовіддано. Саме так формуються майбутні чемпіони! У чвертьфіналі вони перемогли «Фейєнорд» (Роттердам) 2:1. Але у півфіналі програли «Локомотиву» (Київ) 1:3. Хоч і програли півфінал, але третього місця не упустили і виграли у московського «Локомотива» 2:0.

Вінницькі футболісти отримали бронзові медалі, дипломи, па­м’ятні сувеніри. Тимофій Коваль, який забив 7 голів, був нагороджений як кращий гравець.

Найближчим часом у Вінниці пройде турнір з футзалу, а у лютому наші футболісти поїдуть на міжнародні змагання до Білорусі.