Серед них чем­піони та призери чемпіонатів Європи та світу. За словами головного суд­ді змагань і тренера збір­ної України із спортивної акробатики Юрія Голяка, це останній етап під­го­товки нашої команди до чемпіонату Європи. Переможці Кубка представлятимуть Україну на змаганнях на чемпіонаті Європи, котрий відбудеться у листопаді в Ізраїлі.

Змагання за Кубок Украї-    ни розпочалося із надзвичайних позитивних емоцій, котрі подарували усім присутнім танцюристи Народного художнього колективу України ансамблю спортивного бального танцю «Грація» (Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної). Вони привітали усіх хореографічною композицією «Щедрик». А далі — традиційний святковий вихід команд на килим і привітання віцепрезидента Федерації гімнастики України Володимира Юр’єва.

Визначною подією відкриття було вручення посвідчень майстрів спорту України вихованцям «КЗ ОБЛДЮСШ СКВС» Марії Рой, Діані Грушко, Ангеліні Кривак, Катерині Костенко, Анастасії Купріній, Марії Гоголевій.

Директор Вінницької обласної ДЮСШ із складно-координаційних ви­дів спорту Наталя Голяк розповідає:

– Невипадково такі від­повідальні змагання проводяться у нас, адже він­ницька школа спор­тивної акробатики має у країні дуже серйо­зні традиції. Вінниччину у цих змаганнях пред­став­ляє 18 гім­настів.

Три дні змагань стали яскравими і незабутніми. В акробатиці є три оцінки: склад­ність вправи, артистизм, оцінка за техніку виконання. За такими критеріями судді визначали найкращого спортсмена. Учасники змагань виступали у чотирьох вікових категоріях.

Як результат — вінничани показали себе з найліпшого боку. Призерами чемпіонату України стали змішані пари Володимир Голяк і Вікторія Демура та Андрій Василинюк і Наталія Юськів. Чоловіча пара — Богдан Пограничний і Данило Стецюк, жіноча група — Олена Вихованець, Інна Капланська та Ірина Хижняк.

Соломія КАЛЮЖКО

Юні акробати гідно виступили на Кубку України