Учні вінницького ліцею №10 передали військовим дві автономні системи опалення

6 жовтня, у вінницькому ліцеї №10 відбулась урочиста передача двох систем опалення та пакунків з солодощами, чаєм, кавою та особистими малюнками для батальйону 171. А по завершенню патріотичного марафону до Дня Захисників та Захисниць України діти взяли участь у конкурсі стройової пісні.

“Вінницькі заклади загальної середньої освіти продовжують допомагати Збройним Силам України. Отож, сьогодні ми разом із ліцеїстами передали найнеобхідніші речі нашим військовим. Відколи почалася війна в Україні, наша школа постійно підтримує зв”язок з українськими Захисниками. Зараз ми дізнались про потребу в автономних дизельних обігрівачах. Буквально протягом тижня ми зуміли зібрати кошти на два обігрівача, аби вони зігрівали хлопців та дівчат, які стоять на обороні країни. Також передаємо різноманітні смаколики, вітальні листівки та малюнки, які зігріватимуть їм серце”, – каже директорка ліцею №10 Світлана Куца.

Своїми враженнями від систематичної підтримки та допомоги від вінницьких освітян поділився заступник начальника штабу 171 батальйону капітан Володимир Болюбаш.

“Не розповісти словами, наскільки приємно отримувати такі подарунки від школярів, тим паче, що наш батальйон після початку повномасштабного вторгнення сформувався в стінах цієї школи. Зараз вже почалась холодна пора року, отож саме такі автономні системи опалення потрібні для того, аби обігріти особовий склад, який продовжує обороняти Україну від окупантів. Тому дякуємо і учням, і педагогам, за допомогу й підтримку”, – каже він.

Капітана Болюбаша запросили очолити журі конкурсу стройової пісні, який традиційно відзначається у ліцеї №10. За словами директорки ліцею пані Світлани, такий захід підсилює патріотичні почуття дітей до рідної країни.

“Учні, школярі та їх батьки з радістю доєднались до збору солодощів та донатів для Збройних Сил України. Ми розуміємо, що в цей складний час військові роблять для нас усе, аби зберегти наші життя і водночас ризикують своїм здоров’ям та життям… Передати їм їжу, чай та каву – це найменше, що ми можемо зробити”, – каже учениця 11 класу Олександра Сосновська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin