Вінничанин Важа Даіаурі виграв чемпіонат світу з сумо

Вихованець Вінницької ДЮСШ №5 Важа Даіаурі, здобув золото та заслужено отримав титул чемпіона світу з сумо у 2023 році. Змагання відбувались у японській столиці з 7 по 9 жовтня.

На спортивну подію з’їхалися понад 400 спортсменів із 30 країн світу.

Бездоганна техніка, сила і незламний дух, Важі Даіаурі, допомогли йому завоювати «золото» в особистому заліку у ваговій категорії до 115 кг. А в командному, вінничанин став срібним призером чемпіонату, представляючи гідно наші національні кольори.

Тренує спортсмена його батько Важа Даіаурі (старший), Заслужений тренер України, тренер-викладач з сумо та вільної боротьби Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, зазначив, що Важа Даіаурі – це приклад незламної волі до перемоги та безмежного таланту, який може подолати будь-які труднощі на шляху до світового визнання.

«Його ім”я стало символом гордості для Вінниці та всієї України, і його перемога в Токіо навічно увійде в історію сумо, – підкреслив Сергій Краєвський. – Ми не перестаємо радіти успіхам наших спортсменів, їхньому сильному духу та характеру. Чудово спостерігати та бачити, як приносить результат робота, яку проводять тренери-викладачі, адже завдяки спільним зусиллям вони з маленьких хлопчиків та дівчаток роблять справжніх чемпіонів та переможців».

Зазначимо, що на цих змаганнях Вінницю представляв і Дмитро Зілецький, який також тренується у МДЮСШ №5. Серед юніорів у віковій категорії до 18 років спортсмен виборов п’яте місце. А загалом збірна команда України очолила рейтингову таблицю турніру.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin