У Вінниці провели чергову планову дезінфекцію колодязів громадського користування

Очистка води у колодязях – важливий профілактичний захід. У Вінниці його здійснюють двічі на рік: навесні та восени. Роботи виконує департамент комунального господарства та благоустрою міської ради. В центрі уваги – криниці загального користування. Лишень у приватному секторі вже повторно продезінфікували понад 400 таких об’єктів. Про це повідомили в Асоціації органів самоорганізації населення.

Вінничани важливі. Чимало містян віддають перевагу колодязній воді. Набирають щодня, використовують для приготування їжі й споживання, тож вона має максимально відповідати усім параметрам якості та безпечності. Відтак, впровадження знезаражувальних заходів не припиняються навіть попри повномасштабну війну. На її тлі значення колодязів зростає до рівня стратегічних об’єктів.

«Вінницька громада продовжує готуватися до викликів війни, зокрема до будь-яких сценаріїв проходження зимового періоду. У разі найкритичніших ситуацій, криниці стануть важливим джерелом питної води для людей. Тому маємо підтримувати необхідну її якість», – наголошує голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Знезараження води виконується шляхом хлорування. Одна невеличка пігулка здатна мінімізувати розмноження небезпечних бактерій та шкоду від можливого потрапляння ззовні природних домішок.

«Після такої процедури криниці – безпечніші для користування. Вода дезінфікується швидко і бережно, вона стає чистішою та якіснішою. Для досягнення відповідного ефекту такі заходи, згідно із санітарними нормами, слід проводити регулярно: раз, а краще двічі на рік. Уже за півтори доби з часу профілактики, вода, за попереднього кип’ятіння, придатна до споживання. Про це повідомляють оголошення, розміщені на криницях», – зазначає голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Крім того, за її словами, на постійному контролі міської ради також перебуває належний стан криниць. Заходи з їх ремонту, зокрема у приватному секторі міста проводять щороку за заявками квартальних комітетів. Під час робіт, за необхідності, лагодять конструкції, замінюють корби, дашки чи хатинки, облаштовують бетонні відмостки. Турбуються й про привабливий зовнішній вигляд, фарбуючи елементи. Таким чином протягом серпня-вересня оновили 28 колодязів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin