“Хочеш змінити світ – починай з себе”: за участь у толоці до Дня води активні вінничани отримали подарунки

Сьогодні, 10 жовтня, підбили підсумки прибирання прибережних смуг, яке у Вінниці організували до Дня води. У цій Всеукраїнській акції, покликаній привернути увагу людей до збереження водойм у первозданному вигляді, взяли участь чимало небайдужих вінничан.

Зокрема жителька Писарівки Анна Кальченко зуміла згуртувати не лише всю свою родину, а й сусідів для того, щоб навести лад на прибережній смузі поруч зі ставком Чорним. Дівчина переконана в тому, що зміни на краще починаються з малого і для цього треба змінюватися самій. Тож вирішила подати приклад для дітей, які теж долучилися до толоки, аби вони змалечку цінували природу.

“Я небайдужа мешканка своєї громади. Ставочок, який ми прибрали, знаходиться поруч з лісом і там часто відпочивають влітку. Ми зібралися цілою командою – діти, літні люди, молодь – для того, щоб навести лад на цій території. Там зібрали понад 20 мішків з випадковим сміттям, – розповідає Анна Кальченко. – Взагалі, мій девіз по життю: якщо хочеш змінити світ – починай з себе. Хочу своїм прикладом показувати дітям та майбутнім поколінням, що треба любити свій рідний край, свою землю. Дуже приємно, що на прибирання вийшло так багато людей, зокрема і заступниця старости Вінницько-Хутірського старостинського округу Майя Андріївна Власюк”.

Більше про всеукраїнську акцію, яку не оминула і Вінницька громада, розповіла головна спеціалістка відділу екологічної політики департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Тетяна Любич.

“Ця акція необхідна для того, щоб об’єднати людей навколо дуже важливої і водночас непростої місії – збереження наших водойм. До прибирання міг долучитись будь-хто і нам приємно, що вінничани справді небайдужі до природи і самостійно організовувалися, щоб вийти на толоку. Команда Анни, яка прибирали у Писарівці, стала найбільшою за кількістю учасників, і важливо, що долучилися до процесу і дітки. За таку активність та небайдужість до рідної громади ми передали команді дві туї – хвойні рослини, які урізноманітнять флору поруч зі ставком”, – розповіла Тетяна Любич.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin