До уваги вінничан! Радіо «Місто над Бугом» транслюватиме важливу інформацію у випадку екстрених ситуацій

Наближається уже друга зима в умовах війни. З настанням холодів ворог ймовірно відновить терористичні обстріли критичної інфраструктури України, тим самим спробує залишити звичайних громадян без світла, зв’язку, тепла та води. У таких умовах, всю важливу інформацію можна буде почути на радіо «Місто над Бугом», ефір якого транслюється на частоті 101,8 МГц. Тому вінничанам рекомендують придбати FM-приймач на батарейках.

Так, на випадок екстрених ситуацій, у Вінниці передбачено резервний варіант термінового інформування населення. Якщо така ситуація сталась, вінничанам першочергово потрібно увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц. Отримати радіосигнал можна через приймачі на батарейках, телефони, які мають відповідні характеристики та радіо в автомобілі.

Окрім того, трансляція доступна абонентам, які користуються проводовим мовленням і своєчасно сплачують за це кошти.

Також, керівникам підприємств, установ, організацій, управляючим компаніям, управителям, незалежно від форми власності та підпорядкування (за погодженням зі співвласниками багатоквартирних житлових будинків), головам ОСББ рекомендується у достатній кількості придбати портативні радіоприймачі FM діапазону з автономним живленням та електромегафони.

У департаменті цивільного захисту розповідають, що у разі екстреної ситуації важливу інформацію будуть сповіщати й в місцях масового скупчення людей.

«Досвід торішньої зими показав, що ворог спрямовує велику кількість ресурсів для того, аби залишити цивільних громадян без електроенергії, тепла та зв”язку. Саме тому ми закликаємо вінничан придбати FM-приймачі на батарейках, щоб, у разі екстреної ситуації, отримувати важливу інформацію. Окрім того, у місті буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів», – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Для довідки

Резервна система термінового інформування населення призначена для оперативного доведення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обставини, що склалася у зоні можливого ураження.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin