Представники Вінниці взяли участь у конференції з економічного відновлення

Конференція «Співпраця бізнесу та місцевого самоврядування задля розвитку громад» відбулася 18 жовтня в Рівному, зібравши представників бізнесу та міських адміністрацій з 11 громад України. Захід пройшов у рамках проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», що реалізується урядом Німеччини та ПРООН. Вінницю представляли заступник міського голови Андрій Очеретний, директор департаменту економіки та інвестицій Максим Мартьянов, очільниця КП «Фонд муніципальних інвестицій» Катерина Бабіна та представники бізнес-асоціацій міста.

Як розповів Андрій Очеретний, стійкість громади до викликів залежить від стабільної роботи економіки. Тож такі спільні ділові зустрічі з представниками інших муніципалітетів та підприємцями з інших громад надзвичайно корисні для обміну досвідом, успішними кейсами роботи під час повномасштабної війни.

Під час конференції в експертному колі тривало обговорення щодо вдосконалення бізнес-інфраструктури, яка сприяє пожвавленню ділової активності, наповненню бюджетів усіх рівнів та економічному розвитку.

«Ми ділилися з колегами досвідом роботи Вінницької міської ради в цьому напрямі. Завдяки тісній співпраці з місцевими підприємцями з початку повномасштабного вторгнення нам вдалося прийняти 380 релокованих суб’єктів господарювання і створити умови для того, щоб бізнес відновив свою діяльність на новому місці, – зазначив Андрій Очеретний. – Ми також активно продовжуємо залучати іноземних та вітчизняних інвесторів у громаду. Йдеться як про роботу наших індустріальних парків, сконцентрованих на виробництві та логістиці, так і про реалізацію першого в Україні муніципального інноваційно-технологічного центру «Кристал», який стане осередком креативної економіки не лише Вінниці, а й всього Подільського регіону. Ця робота, до слова, триває у співпраці з GIZ та ПРООН в межах проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”».

Довідково: Саміт організовано бізнес-школою Smart People в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» за фінансування уряду Німеччини. Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin