У школах Вінниці розпочали вивчати правила та проводити заняття із флаг-футболу на уроках фізкультури

На уроках фізичної культури у ліцеях Вінниці розпочали вивчати правила та проводити заняття із флаг-футболу. Ця американська версія улюбленої гри мільйонів стимулює учнів до активного способу життя. Формує такі якості як чесність та дисциплінованість, навчає взаємовиручці. Необхідним інвентарем школи забезпечують знані вінницькі спортсмени.

Ініціатива йде від тренера «Вінницьких вовків» та юнацької збірної України з флаг-футболу Євгена Хомина та тренерки «Вінницьких Вовчиць» Катерини Тетерук, а також засновника клубу – Сергія Перегончука.

«Ідея полягає в тому, щоб популяризувати у Вінниці флаг-футбол, як новий варіативний модуль на уроках фізкультури та забезпечити школи у такий важкий час інвентарем для цього», – говорить Євген Хомин.

Також він зазначив, що у ліцеї №№ 33, 34, 18, 19, 20, 21, 23, 15, 26, 4, 1, 3, 11, 12, «Дельфін» та «Аіст» вже передали відповідні знаряддя для гри. Найближчим часом завезуть такі ще у школи №№ 2, 10 і 31. Окрім того, не оминуть увагою й інші навчальні заклади, а саме незабаром ігрове спорядження отримають Чернівецький ліцей № 2, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського та Національна академіія Національної гвардії України.

До кожного комплекту входять 5-6 м”ячів та 20 наборів поясів із прапорцями. Цього достатньо для одночасного заняття флаг- футболом 25 учнів.

Інвентар передають у першу чергу тим школам, вчителі яких відвідали відповідні семінари з вивчення флаг-футболу. За словами тренера Євгена Хомина, ініціатори проєкту ставлять за мету – забезпечити всі школи міста відповідним знаряддям.

«У Вінниці знаходиться справді столиця флаг-футболу та американського футболу України й ми хочемо передавати свої знання дітям і побудувати справжню програму навчання цьому спорту як у США, тож і розпочинаємо зі шкіл. А враховуючи, що флаг-футбол вже олімпійський вид спорту, то це надзвичайно актуально. Додам, що підтримка йде за кошти вінничанина-американця Тодда Галахера, «Вінницьких вовків» та Вінницької обласної федерації американського футболу», – говорить Євген Хомин.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin