Українські тхевондисти цьогоріч вперше виступлять на Паралімпійських іграх, які відбудуться в Токіо.

Офіційне запрошення вже отримали троє спортсменів, які мають високі бали у світовому рейтингу. Й серед них є наш земляк – Антон Швець із Ладижина.

– Кажуть, напередодні Різдва трапляються дива і чудеса. Я дуже мріяв про це, і ось 3 січня ми отримали повідомлення, яке викликало в моєму серці бурю емоцій і навіть змусило тихенько поплакати в залі, аби ніхто не побачив. Але то були сльози радості і щастя, — поділився радістю старший тренер національної збірної команди України з паратхеквондо Сергій Брушніцький. — Кожен з нас йшов до цього багато років, а тепер це стало реальністю. Олімп чекає своїх героїв!

Додамо, що про Антона Швеця ми вже розповідали на сторінках газети. Хлопець з ураженням опорно-рухового апарату пішов на секцію паратхеквондо. У своєму класі він єдиний, хто не може працювати руками. За цей час Антон став призером і переможцем першостей України, Європи та світу.

– Право поїхати у Токіо-2020 здобув завдяки своєму міжнародному рейтингу. Зараз за цим показником я є другим у світі після спортсмена із Казахстану. Протягом минулого року я став бронзовим призером чемпіонату світу в Туреччині і бронзовим призером чемпіонату Європи в Італії, — каже наш земляк.

Віталіна Трудько