У Вінниці завершили капітальний ремонт РАЦСу після ракетного удару

14 липня 2022 року після ракетного удару росіян серйозних пошкоджень зазнав і Вінницький РАЦС, який надавав свої послуги вінничанам з 1980-го року. Наразі його капітальний ремонт уже завершено. Сьогодні, 19 жовтня, міський голова Сергій Моргунов відвідав відновлене відділення РАЦСу.

«Враховуючи те, що РАЦС надає великий спектр послуг: починаючи від реєстрації народження дитини, шлюбів та закінчуючи реєстрацією смерті, для нас дуже важливо було оперативно відновити це приміщення для того, аби надавати якісні послуги по всіх цих напрямках. І коли ми вже розпочали розробку проєктно-кошторисної документації, було прийнято рішення кардинально змінити сам концепт і підхід щодо надання якісних послуг, так як ми це робимо у наших Прозорих офісах», – зазначив Сергій Моргунов.

Також очільник громади додав, що в оновленому закладі вінничани та гості міста зможуть набагато оперативніше отримати адміністративні послуги.

«Облаштовані достатньо комфортні й затишні приміщення для працівників, де будуть надаватись послуги. Повністю оновлена зала очікування й зала урочистих актів для шлюбів. Тому, я вважаю, що якість самих робіт на високому рівні, тут набагато оперативніше можна буде отримати адміністративні послуги», – зазначив Сергій Моргунов.

Начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко зазначив, що при реставрації приміщення комунікація щодо створення максимально комфортних умов для людей, між держаними органами та міською громадою, була на найвищому рівні.

«Станом на зараз по такій величині й по такій якості ремонту й зручності для людей це один з найкращих РАЦСів в Україні й вінничани можуть цим пишатися. Дуже дякуємо міському голові за те, що він зрозумів, що міській громаді потрібен такий РАЦС. І після жахливого ракетного удару наших неадекватних сусідів його не просто відновили й відреставрували зі збереженням автентичності, зробили сучасний та класний відділ, який буде користуватись попитом не тільки у вінничан, а й гостей столиці регіону. І я думаю, що це теж буде однією із візитних карток Вінниці. Додатково тут розміщено й уже відсьогодні працює державна нотаріальна контора. Наприклад, люди можуть одружитись й одразу підписати шлюбний договір або зробити будь-які майнові та немайнові речі, які їх цікавлять для того, щоб потім не думати про документи, а жити спокійним сімейним життям», – зазначив Кирило Міненко.

Начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Вінниця Оксана Масна подякувала міському голові за відновлення споруди вінницького РАЦСу, адже тепер працівники можуть повернутись на свої робочі місця.

«Ми дуже вдячні вам і вашій команді за все, що ви для нас зробили, для нашого колективу, для громадян, для молоді Вінниччини. Ми дуже вдячні й намагатимемось виправдати всі ваші надії», – зазначила Ірина Масна.

Женя та Людмила Попенки стали одними із перших, хто офіційно зареєстрував шлюб в оновленому РАЦСі. Молодята зазначили, що як тільки зайшли всередину приміщення, то були приємно вражені новим інтер’єром.

«Мені сподобалось все. Тут дуже красивий інтер’єр та можна робити красиві фото. Взагалі все дуже гарно й по-сучасному. У майбутньому я буду рекомендувати своїм знайомим саме цей РАЦС», – зазначає Людмила Попенко.

У департаменті капітального будівництва ВМР зазначають, що працівники підрядної організації, під час виконання будівельно-монтажних робіт провели великий обсяг робіт.

«На цьому об’єкті було пророблено ряд серйозних робіт, оскільки споруда дуже сильно постраждала від ракетного обстрілу. Зокрема, працівники підрядної організації влаштували енергозберігаючу покрівлю, замінили віконні блоки, провели опорядження стін стелі та підлоги, а також виконали роботи по відновленню інженерних мереж. Задля безпеки працівників та відвідувачів РАЦСу у підвальному приміщенні споруди було облаштовано найпростіше укриття з вентиляцією та санвузлами. Окрім того, у межах створення безбар’єрного простору було облаштовано 2 спеціальних підйомники», – зазначає директор департаменту капітального будівництва ВМР Денис Мазуренко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin