«Бюджет громадських ініціатив ВМТГ»: у Вінниці оприлюднили результати голосування за проєкти конкурсу

Вчора, 19 жовтня, на засіданні Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади», яке відбулось в режимі онлайн під головуванням заступника міського голови Сергія Матусяка, озвучили підсумки голосування за цьогорічні проєкти. Після підбиття підсумків було визначено 28 проєктів-переможців конкурсу, а саме: 13 великих і 10 малих проєктів для реалізації на території міста Вінниці та 3 великих і 2 малих проєкти для реалізації на територіях старостинських округів Вінницької міської територіальної громади.

Також на засіданні Координаційної ради було визначено 5 проєктів, які містять принципи інклюзії та безбар’єрності, безпекового, військово-патріотичного виховання, а також першої домедичної допомоги. Ці проєкти наразі є важливими для вінничан з огляду на воєнний стан, тому першочергово будуть реалізовані у 2024 році, а всі інші проєкти-переможці конкурсу – у мирний час, після завершення дії воєнного стану.

Отже, 5 проєктів, які будуть реалізовані першочергово:

  • «Єпростір» – сучасний, безбар”єрний простір для всіх в усіх сенсах;
  • Стрілецькі змагання «Патріот»;
  • Облаштування кабінету безпеки в мікрорайоні Кумбари;
  • Клас безпеки;
  • Центр Військово-патріотичного виховання для дітей та дорослих «Звитяга».

З переліком усіх проєктів-переможців конкурсу можна ознайомитись на офіційному вебпорталі Вінницької міської ради в сервісі «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» за посиланням:
https://gromada.vmr.gov.ua/Lists/ActualInfo/ShowNews.aspx?ID=46

Нагадаємо, що підтримати вподобані ініціативи вінничани могли з 15 вересня по 15 жовтня (включно) в електронному форматі. Кожен житель громади міг підтримати чотири різні проєкти, з яких 2 великих і стільки ж малих. Департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради як уповноважений робочий орган конкурсу повідомив, що цьогоріч в голосуванні взяли участь 9158 жителів, які загалом віддали 12723 своїх голосів. Проте з 3 жовтня 2023 року за заявою авторів були зняті з голосування два проєкти: №13 із загальною кількістю голосів – 36 та проєкт №14 – 31 голос. Відповідно, загальна кількість голосів складає 12656, з них: за великі проєкти – 8460 (66,85%) голоси, за малі – 4196 (33,15%) голоси.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin