У Вінниці Міжрегіональний координаційний гумштаб провів черговий захід для юних містян та переселенців

28 жовтня, на базі Вінницької дитячої художньої школи, в рамках акції “Діти мають право на дитинство” Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, відбулося заняття з арттерапії “Бульбашкові фантазії”. Разом із викладачами художньої школи та координаторами Гумштабу юні вінничани та переселенці створювали картини за допомогою мильних бульбашок та фломастерів.

“Під час війни важливо піклуватися про дітей, вони мають жити, творити, навчатися, розвивати свої таланти, адже вони – наше сьогодення та майбутнє”, – переконана координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка ВМР Світлана Василюк.

Разом із дітками та викладачами художньої школи впродовж години координатори Гумштабу створювали картини за допомогою бульбашок. Але кольорові пухирці становлять лише частину малюнка, далі юні художники беруть до рук фломастери і обмальовують контури того, що, на їхню думку, проявляється на зображенні. 13-річній Катерині Бондар за допомогою бульбашок та фантазії вдалося намалювати метелика та людину-павука.

“Я відвідую художню школу. Але в такій техніці – малювання бульбашками – працюю вперше, – говорить Катерина Бондар. – Такий спосіб створення картин дійсно має арттерапевтичну дію. Ви сидите, думаєте, що тут зображено”.

Українські діти майже два роки живуть в умовах повномасштабної війни. Вони швидше дорослішають, знаходяться в постійному стресі, хвилюються за своїх рідних та близьких. Арттерапія допомагає зняти напругу та стрес.

“Ми створили такий майстер-клас, щоб поспілкуватися з дітьми, відкрити тонкощі їхньої душі. Усі малюнки ми виконуємо в кольорі. Колір – це добро. І ми хочемо транслювати тільки добро для наших діток, щоб вони жили в мирній, безпечній країні”, – говорить вчителька Вінницької дитячої художньої школи Софія Альошкіна.

Коли людина поринає у свою творчість, вона хоча б частково може відключитися від тієї реальності, яка нині є в Україні.

“Будь-які творчі речі, повʼязані, чи то з візуальним, чи з музичним мистецтвом, чи зі спортом, чи з хореографією – дають можливість дітям поринути у світ фантазій і відкрити у собі новий талант”, – розповідає директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук.

Долучитися до заходів, які проводить Міжрегіональний координаційний штаб можуть всі охочі. За анонсами подій можна стежити на їхній офіційній сторінці у Фейсбук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin