Обмінялись досвідом та передали допомогу: у Вінницю прибула делегація лікарів із французького міста Нансі

Вчора, 8 листопада, до Вінниці з ознайомчим візитом прибула делегація лікарів із французького міста Нансі. У межах візиту, закордонні медики поспілкувались з представниками муніципалітету та лікарями Вінниці, а також відвідали Вінницьку міську клінічну лікарню №1. Окрім того, представники делегації передали лікарні розхідні матеріали. Зокрема, внутрішньовенні системи, фільтри для апаратів ШВЛ, розчини для парентерального харчування та медикаменти.

У межах візиту до лікарні, французькі медики мали можливість ознайомитись з умовами, в яких проводять обстеження й лікуються пацієнтів, а також обмінятись досвідом із вінницькими колегами. Окрім того, делегації показали гінекологічний кабінет безбар”єрного доступу та розповіли про заходи інклюзивності, які Вінниця впровадила в медичних закладах.

Заступниця міського голови Галина Якубович зазначила, що обмін досвідом та співпраця з Нансі буде корисною для медицини міста.

«Ми вдячні нашим французьким колегам за їх візит та ту допомогу, яку вони нам передали. Невдовзі плануємо офіційно встановити побратимські відносини між нашими містами. Це також дозволить посприяти розвитку медичної галузі Вінниці. Оскільки запит на якісну медицину є завжди, особливо в умовах війни» – зазначає Галина Якубович.

У департаменті охорони здоров’я ВМР зазначають, що й надалі ця співпраця стане корисною, як для вінницьких, так і для медиків з Нансі.

«Система охорони здоров’я у місті Нансі є доволі розгалуженою, а медичні технології, які використовують медпрацівники, є більш сучасними. Проте й наші медики можуть поділитись досвідом, який вони набули в умовах війни. Зокрема, це стосується й напрямку реабілітації. Тому співпраця стане корисною як для нас, так і для французьких колег», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin