Вчора, 9 листопада, Вінницький міський центр соціальних служб підписав Меморандум з благодійною організацією «СХІД SOS»

9 листопада відбулось чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сім’ї, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Під час заходу Вінницький міський центр соціальних служб уклав Меморандум з благодійною організацією «СХІД SOS». Відтепер до їхнього простору «Затишно Space» Вінницький міський центр соціальних служб зможе направляти жінок та дівчат, постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Засідання відбулося у Денному центрі соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. У ньому взяли участь суб’єкти соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Зокрема, фахівці Вінницького міського центру соціальних служб, департаменту соціальної політики ВМР, Служби у справах дітей, поліції, департаменту освіти, Вінницького місцевого центру з надання безоплатної правничої допомоги, Вінницького апеляційного суду, міського центру зайнятості та інші.

Сьогодні до них також долучились представники громадського сектору – благодійна організація «СХІД SOS». З нею було укладено Меморандум про співпрацю. Зокрема, у Вінниці діє безпечний простір для жінок і дівчат від благодійної організації «СХІД SOS» – «Затишно Space». Відтепер Вінницький міський центр соціальних служб зможе направляти туди жінок та дівчат, постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Про послуги, які постраждалі можуть отримати в безпечному просторі «Затишно Space» від БО «СХІД SOS», розповіла юристка БО «СХІД SOS» Ольга Олійник.

«У просторі ми надаємо психологічну та соціальну допомогу, юридичні консультації. У нас також працює кейс-менеджерка, яка зможе допомогти постраждалим жінкам та дівчатам. Рада нашій співпраці», – зазначила Ольга Олійник.

Як зауважила виконувачка обов’язків начальника Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства Христина Назаренко, завдяки укладеному Меморандуму, Вінницький міський центр соціальних служб зможе більш комплексно допомагати постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Зокрема, підтримку їм надаватимуть і фахівці мобільних бригад, і Денного центру соціально-психологічної допомоги, і кризових кімнат, а відтепер ще й простору «Затишно Space». Це допоможе людям, які зіткнулися з насильством у сім’ї, почувати себе безпечно та захищено та налагодити своє життя.

Нагадаємо, якщо ви стали свідком чи зіткнулися з домашнім або гендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

▫️ 102 номер екстреного виклику поліції

▫️ 15-47 урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству

▫️ 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді

▫️ 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія із запобігання домашнього насильства

▫️ 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб

▫️ 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin